Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30 de voluntari RBS România pe şantierul Habitat for Humanity de la Ploieşti

0

În perioada 3-7 septembrie, 30 de voluntari, angajaţi ai RBS România, vor participa la ridicarea a 12 locuinţe Habitat for Humanity in Ploieşti.

Voluntarii RBS România vor contribui la lucrările de ridicare a structurii, de placare cu gips şi vată minerală a pereţilor, la pregătirea termosistemului şi la săpăturile pentru conducta de apă şi pentru canalizare pentru cele 12 apartamente. Locuinţele sunt proiectate astfel încât să uşureze modul de viaţă şi activităţile casnice zilnice pentru acei beneficiari care suferă de un handicap locomotor.

„Acest parteneriat cu Habitat for Humanity este unul dintre cele mai longegive angajamente de responsabilitate socială ale băncii. Foarte mulţi colegi s-au implicat deja şi doresc să participe în continuare la acţiunile organizate de Habitat for Humanity, acestea fiind printre cele mai apreciate activităţi de voluntariat oferite de noi angajaţilor”, a declarat Cristina Mihăilă, Director Relaţii Publice şi Comunicare, RBS România.

„Suntem bucuroşi şi mândri că RBS România este din nou alături de noi cu 30 de voluntari şi cu o donaţie de 10.000 de euro, care ne va ajuta să continuăm proiectul de 12 case început la Ploieşti. Avem nevoie de cât mai mulţi parteneri pentru ca la sfârşitul anului cele 12 familii să petreacă un Crăciun fericit în casele lor”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România.

Programele Habitat presupun implicarea directă şi a beneficiarilor. Toţi aceştia trebuie să aibă un rol activ în construirea sau reabilitarea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrărilor de reabilitare, fără profit pentru organizaţie. În acest mod, Habitat for Humanity România ajută familiile beneficiare să se ajute singure. Toate sumele sunt colectate într-un fond din care se construiesc alte noi locuinţe.

Despre RBS Romania

În România, banca este prezentă pe piaţă din noiembrie 1995. În prezent, deserveşte clienţi persoane juridice (companii şi instituţii) şi fizice (inclusiv clienţi Royal Preferred Banking) în Bucureşti şi în ţară. Pentru mai multe detalii despre RBS Bank (Romania) S.A. vizitaţi www.rbs.ro.

 

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.