Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30 de tineri sprijiniți de CONCORDIA prin intremediul unei finanțări oferite de Consiliul Județean Prahova

0

Organizația Umanitară CONCORDIA a demarat proiectul „Tinerii pregătiți ca cetățeni activi și responsabili în comunitate“ pentru integrarea socială și dezvoltarea personală a tinerilor proveniți din grupuri vulnerabile din Prahova. Proiectul este sprijinit de Consiliului Județean Prahova pe o perioadă de 5 luni printr-o finanțare de 6.000 de Euro.

Proiectul se adresează unui număr de 30 de tineri din grupuri vulnerabile din Ploiești, cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani, lipsiți de sprijinul familiilor naturale, instituționalizați sau post-instituționalizați, cu abilități reduse de relaționare la nivelul comunității și cu alte grupuri de tineri și care se confruntă cu dificultăți legate de integrarea educațională, alegerea parcursului educațional și profesional.

Acest proiect vine în sprijinul tinerilor prin educație nonformală pentru integrare socială, seminarii de dezvoltare personală, creșterea implicării civice prin consiliere pentru parcursul lor educațional și profesional.

În cadrul programului vor fi implicați șase voluntari care vor derula împreună cu tinerii jocuri de rol și activități de grup pe diferite teme de interes:  cunoașterea vieții publice locale, relaționarea cu autoritățile, lucru în echipe pentru susținerea unor puncte de vedere cu privire la teme comune tinerilor, participarea la decizie în grupul de prieteni, structuri asociative ale tinerilor și perspective. De asemenea, un grup de până la 10 tineri, sub îndrumarea unui profesor de dans popular, vor participa la repetiții și vor lua parte la evenimente publice din Ploiești organizate în această toamnă. La finalul proiectului, cu toții se vor bucura de o excursie tematică în Județul Prahova.

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Consiliului Judeţean Prahova şi nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de copii, tineri și adulți doar în 2016.

Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.