30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism

0

5000 lei pentru un colier creat de Cristian Samfira și purtat de Manuela Hărăbor la licitație caritabilă pentru copiii cu autism

Asociaţia Învingem Autismul a organizat  aseară, 26 aprilie, Balul Albastruprimul bal caritabil din România în sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul a avut  loc începând  cu orele 19:00 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, având ca scop strângerea de fonduri pentru pentru îmbunătăţirea integrării copiilor cu autism  în şcoală. De asemenea, o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru  susţinerea Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei Învingem Autismul, în cadrul căruia  23 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat. Balul Albastru 2012 a strâns în total 30.000 EURO, în bani, servicii și produse.

Seara a fost considerată o reușită de toți cei 150 de invitati – vedete, companii, organizații  și donatori individuali . Aceștia au fost încântați de atmosfera deosebit de placută a balului și și-au exprimat bucuria de a putea susține cauza copiilor cu autism.

Evenimentul a fost  susţinut de Manuela Hărăbor, mamă de copil cu autism, şi a fost  moderată cu talent de actorul Silviu Biriş. Programul  serii a fost  punctat de momente artistice oferite de Andra Măruță, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buză şi taraful său, 2 Zece band, precum şi copiii de la  Şcoala de dans Pas în Doi.

 

Evenimentul a fost deschis într-un mod inedit – cu mesajul video din partea domnului Mark Roithmayr, Președintele Organizației Autism Speaks, cea mai activă organizație de profil din lume și inițiatoarea mișcării albastre din luna aprilie.

 

Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitaţia cu strigare, a fost susţinut de prietena şi susţinătoarea copiilor cu autism, Mădălina Marcu de la Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Invitații au avut posibilitatea să liciteze pachete de servicii şi obiecte donate de susţinători ai cauzei. Momentul culminant al serii a fost  licitația colierului albastru realizat de Cristian Samfira, purtat la eveniment de Manuela Hărăbor și câștigat de domnul Oguz  Yilmaz, de la firma Rompel Surgical Products, cu suma record de 5.000 lei. A doilea element licitat ca sumă finalizată a fost  autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscută persoană cu autism din lume – pe primul exemplar din cartea sa tradusă în limba română – “Gândesc în imagini”. Acesta a fost câștigat de domnul Mircea Nicolaescu cu suma de 3.500 lei. Și vedetele au licitat, domnul Horia Vârlan câștigând tabloul “Lac cu nuferi” realizat de Simona Pătruleasa, cu suma de 2.100 lei.

De asemenea, în cadrul licitaţiei silent şi open, participanţii au  licitat pentru obiecte personale sau cu valoare artistică, de culoare albastră (obiecte vestimentare, tablouri, bijuterii, colecţie de filme, cărţi ş.a.) donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Ianţu, Sergiu Nicolaescu, Simona Pătruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Săvuică, Elena Merişoreanu şi Bogdan Mihai Radu, Raluca Moianu, Kinga Varga,  Maria Radu, Anca Rusu, Maria Dulhan, Bogdan Ionescu.

 

Invitaţii şi-au încercat norocul participând şi la tombola serii, în cadrul căreia s-au simţit  din nou copii. Participanții la tombolă au câștigat jucării de pluş donate pentru eveniment de Webkinz şi marele premiu: un tablou realizat de copiii de la Centrul Învingem Autismul.

Fondurile strânse vor finanţa programele de intervenţie menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism în diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfăşoară în cadrul Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei Învingem Autismul.  În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilităţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociaţia învingem Autismul are parteneriate cu grădiniţe şi şcoli, parteneriate prin care îşi propun integrarea şcolară a beneficiarilor. De programul personalizat de intervenţie al copiilor cu autism se ocupă o echipă  formată din specialişti care sunt formaţi şi evaluaţi de consultanţi străini din ţări ca Statele Unite, Finlanda şi altele.

Terapia de recuperare a unui copil costă în jur de 1000 EURO/lună, iar incapacitatea parinţilor de a acoperi aceste costuri determină reducerea drastică, pînă la eliminare, a şanselor de dezvoltare şi integrare ale copilului.

„Suntem extrem de onoraţi de faptul că acest eveniment s-a  bucurat  de atât de multă solidaritate din partea companiilor care ne-au oferit pachete de sponsorizare, dar şi a prietenilor care au venit la  Balul Albastru, pentru cauza copiilor cu autism. Suntem încântaţi totodată de solidaritatea vedetelor care au donat obiecte pentru licitaţie şi au venit să ne fie alături la acest eveniment inedit: prima ediţie a unui bal de caritate pentru copiii cu autism. Le mulţumim din suflet partenerilor şi artiştilor care s-au implicat pro bono în susţinerea cauzei noastre. Cu fondurile strânse vor fi susţinute fiananciar pentru mai multe luni intervenţia copiilor din centru.”, a declarat Andreea Sorescu, preşedintele Asociaţiei Învingem Autismul.

Sponsori:

Pachet platinum: POPOVICI NIŢU ŞI ASOCIAŢII

Pachete gold: Garanti Bank şi The Advisers/ Knight Frank

Pachete silver: Rompel Surgical Products, CEC Bank, Initial Advisory, Raiffeisen Bank, Digi 24, EximBank și Fan Courier

Finanţatori: Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi CEE Trust

Parteneri:

Kamrad Event Management, Vinexpert, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, GodMother, The Workshop, Webkinz, Editura Elena Francisc, Coca Cola, Pas în Doi, Kanal D, Giga TV, Digi 24, Grădiniţa Vise, Graffitti PR, Kora Art of Flowers, Silver Music, Delicatese Florescu, Paperart, Editura Frontiera, Wunderman, HR Club, Money Express, Viva, Baby

Despre Asociaţia Învingem Autismul:

Asociaţia învingem Autismul a fost înfiinţată în urma campaniei „împreună învingem autismul!”  desfăşurată în 2008-2009 şi are ca misiune îmbunătăţirea vieţii persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obţinerea unei distincţii în cadrul Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociaţia are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticaţi cu autism cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani ce beneficiază de programe de intervenţie specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest şi SUA. Centrul colaborează cu un consultant din California, iar echipa de terapeuţi este constant formată şi supervizată de profesioniti recunoscuţi internaţional.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.