Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

244 de bicicliști s-au întrecut în acest week-end la ”I Wheel for Moinești-Zemeș”

0

2

• Pe 20 septembrie a avut loc cea de-a IV-a ediție a competiției de mountain bike ”I Wheel for Moinești-Zemeș”din județul Bacău
• Valoarea totală a premiilor pentru participanți s-a ridicat la suma de 26.000 lei
• 11.668 lei au fost obținuți din taxele de participare și vor fi investiți în proiectele comunitare ale clubului de cicliști I wheel Bike Club din Moinești
• Peste 250 de voluntari ai Asociației Activ Moinești, OMV Petrom și membri din comunitate s-au implicat în organizarea concursului
• Competiția de Mountain Bike „I Wheel for Moinești – Zemeș” este susținută de OMV Petrom și face parte din strategia companiei de dezvoltare comunitară a zonei

Moinești, 23 septembrie 2015 – 244 de bicicliști s-au aliniat la startul celei de-a IV-a ediții a competiției de mountain bike ”I wheel for Moinești Zemeș”, un concurs ce se bucură de implicarea unui număr foarte mare de reprezentanți ai celor două comunități Moinești și Zemeș. Evenimentul a fost organizat de Asociația Activ Moinești și susținut de OMV Petrom și Primăria Municipiului Moinești.

Fiecare concurent a putut alege să participe pe unul dintre cele trei trasee pregătite de organizatori:
• 39 de mici bicicliști, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani au participat la traseul A pe o lungime de 10 km
• 162 bicicliști au ales traseul B de 35 km
• 43 bicicliști au parcurs traseul C, pe o distanță de 70 km
Noutatea din acest an a constat în inaugurarea categoriei Elite pe traseul C, la care au fost premiați 4 bicicliști. Cei mai buni timpi ai competiției au fost obținuți de Dumitru Irina – 04.31.48 (Traseu C, feminin), Stancu Alexandru – 03.09.25 (Traseu C – categoria ELITE), Balauca George Sergiu – 03.34.37 (Traseu C, categoria 18-29), Apa Laszlo – 03.26.25 (Traseu C, categoria 30-39), Gyorgy Levente – 03.24.40 (Traseu C, categoria 40+) , Roman Ionuț Alexandru – 01.33.52 (Traseu B, categoria 18-29), Mîndrescu Andrei – 01.41.40 (Traseu B, categoria 18-29), Csergedi Istvan – 01.37.09 (Traseu B, categoria 30-39), Balasz Sandor – 01.40.59 (Traseu B, categoria 40+) , Marin Ștefania Ioana – 02.38.59 (Traseu B, categoria 14-17), Lupuj Noemi – 02.13.28 (Traseu B, categorie 18-29), Cociulea Andreea Marina – 02.13.27 (Traseu B, categorie 30-39), Pop Simona – 02.15.30 (Traseu B, categorie 40+), Duca Daria Ioana – 00.45.39 (Traseu A, categoria 10-13) și Alecu Rareș – 00.33.31 (Traseu A, categoria 10-13).
Valoarea totală a premiilor s-a ridicat anul acesta la suma de 26.000 lei.

În organizarea concursului s-au implicat peste 250 de voluntari ai Asociației Activ Moinești, OMV Petrom și membri din comunitate, care au oferit suport participanților pe tot parcursul competiției. Sprijinul medical a fost oferit de către personalul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, iar securitatea și desfășurarea în siguranță a competiției a fost posibilă datorită echipei Jandarmeriei, Poliției Municipale, Poliției locale, ISU, Crucea Rosie Subfiliala Moinești și echipei de Off-Road Moinești.

”De patru ani, în fiecare toamnă se întâmplă magie aici, în zona Moinești-Zemeș – toată comunitatea, de la mici la mari, își adună forțele și lucrează împreună, cot la cot, pentru a se îngriji de toate detaliile ce fac din competiția I Wheel for Moinești Zemeș una specială. Și credem că toate eforturile lor au succes. Dovada: an de an, din ce în ce mai mulți participanți se strâng la noi, în colțul nostru de munte, pentru a explora traseele spectaculoase și pentru a se bucura de tot ce are natura mai frumos să le ofere. Între 2012 și 2014, Moineștiul și Zemeșul au fost luate cu asalt de 540 de bicicliști, iar competiția de anul acesta a găzduit nu mai puțin de 244 de concurenți, printre care s-au aflat unii dintre cei mai buni sportivi de profil de la noi din țară. Este un semn că I Wheel for Moinești Zemeș devine o competiție de mountain bike de referință. Iar acest lucru n-ar fi fost posibil fără partenerii noștri de la Primăria Moinești și de la OMV Petrom, fără toți sponsorii și partenerii media și, bineînțeles, fără toți cei peste 250 de voluntari activi care și-au dedicat timpul și energia în scopul acestui proiect. Mulțumim tuturor și ne revedem la anul!” a declarat Monica Tătaru, președinte al Asociației Activ Moinești.

Suma de 11.668 lei, obținută din taxele de participare, va fi investită în proiectele comunitare ale clubului de bicicliști înființat în Moinești, I Wheel Bike Club, acolo unde sunt înscriși peste 30 de copii și tineri. Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii pentru bicicliștii din localitate, dar și pentru promovarea pe viitor a potențialul turistic din zona Moinești-Zemeș.

În paralel cu ”I Wheel for Moinești-Zemeș”, locuitorii localităților Moinești și Zemeș, precum și turiștii sosiți cu ocazia concursului au avut ocazia să viziteze Târgul Anual de Toamnă, la care au fost prezenți diverși antreprenori și meșteșugari locali, care și-au expus propriile produse tradiționale.

I wheel for Moinești Zemeș este un proiect care face parte din strategia de responsabilitate socială a OMV Petrom, companie care desfășoară activități de business în comunitățile Moinești și Zemeș.

Fotografiile de la eveniment le puteți vedea aici, iar rezultatele finale ale competiției aici sau pe pagina de Facebook a Asociației ACTIV Moinești.

Alături de Asociația Activ Moinești au susținut competiția parteneri și sponsori importanți precum:

Bellotto, Nescafe 3 in 1, Sprint Sports, Bikehouse, DK Bike, Freerider’s Shop, HIGH5 Romania, Ambulanta de Biciclete, Bike FM.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.