Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

232 de persoane au luat startul din Pole Position

0

Peste 150 de oameni- cursanți, formatori, reprezentanți ai societăților de service și ai Fundației Dezvoltarea Popoarelor (FDP) au participat în seara de 15 februarie la evenimentul de încheiere a proiectuluiIa startul din Pole Position! Califică-te în domeniul auto!”. Proiectul și-a propus să contribuie la creșterea calității forței de muncă ocupate din regiunea București Ilfov prin furnizarea de servicii de formare și orientare profesională pentru angajații din domeniul auto.

Astfel, 232 de persoane angajate au absolvit cu succes unul din cele 12 programe gratuite de formare profesională în domeniul auto, organizate de FDP. În urma cursurilor, autorizate de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, absolvenții au obținut diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Cursanții s-au calificat pentru meseriile de mecanic, tinichigiu/vopsitor și electrician/electronist auto. Pregătirea practică s-a desfășurat în cele 60 de service-uri partenere din cadrul proiectului. În total, în cadrul proiectului, 450 de persoane au fost informate în legatură cu oportunitățile de calificare în domeniul auto, iar 253 de angajați au beneficiat de formare profesională gratuită.

Eugen Lungu, directorul service-ului Auto K9 RMV, care a avut trei angajați înscriși în proiectul de calificare auto, a vorbit despre importanța acestui program.”Băieții au fost foarte motivați să obțină această diplomă, cursul a fost pentru ei o experiență pozitivă, care le-a dat mai multă încredere în viitor.”

“Acest proiect a fost un domeniu nou pentru noi ca organizație. Am avut însă curajul să pornim această inițiativă pe piața formării profesionale pentru că a existat raportul cu o organizație cu experiență în domeniu, ASLAM, din Italia, care ne-a susținut, am avut o echipă de oameni entuziaști care s-a implicat cu profesionalism, am avut formatori care au pus la dispoziția cursanților toate cunoștințele lor în domeniu, iar firmele au crezut în propunerea noastră”, a declarat Bianca Buzetto, managerul proiectului.

Proiectul „Ia Startul din Pole Position! Califică-te în domeniul auto!”, care s-a desfășurat în perioada septembrie 2009-februarie 2011, a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU), în cadrul Axei Prioritare 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul Major de Intervenție 2.3 „Acces și participare la formare profesională continuă”.

www.fdpsr.ro, www.calificariauto.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.