232 de persoane au luat startul din Pole Position

0

Peste 150 de oameni- cursanți, formatori, reprezentanți ai societăților de service și ai Fundației Dezvoltarea Popoarelor (FDP) au participat în seara de 15 februarie la evenimentul de încheiere a proiectuluiIa startul din Pole Position! Califică-te în domeniul auto!”. Proiectul și-a propus să contribuie la creșterea calității forței de muncă ocupate din regiunea București Ilfov prin furnizarea de servicii de formare și orientare profesională pentru angajații din domeniul auto.

Astfel, 232 de persoane angajate au absolvit cu succes unul din cele 12 programe gratuite de formare profesională în domeniul auto, organizate de FDP. În urma cursurilor, autorizate de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, absolvenții au obținut diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Cursanții s-au calificat pentru meseriile de mecanic, tinichigiu/vopsitor și electrician/electronist auto. Pregătirea practică s-a desfășurat în cele 60 de service-uri partenere din cadrul proiectului. În total, în cadrul proiectului, 450 de persoane au fost informate în legatură cu oportunitățile de calificare în domeniul auto, iar 253 de angajați au beneficiat de formare profesională gratuită.

Eugen Lungu, directorul service-ului Auto K9 RMV, care a avut trei angajați înscriși în proiectul de calificare auto, a vorbit despre importanța acestui program.”Băieții au fost foarte motivați să obțină această diplomă, cursul a fost pentru ei o experiență pozitivă, care le-a dat mai multă încredere în viitor.”

“Acest proiect a fost un domeniu nou pentru noi ca organizație. Am avut însă curajul să pornim această inițiativă pe piața formării profesionale pentru că a existat raportul cu o organizație cu experiență în domeniu, ASLAM, din Italia, care ne-a susținut, am avut o echipă de oameni entuziaști care s-a implicat cu profesionalism, am avut formatori care au pus la dispoziția cursanților toate cunoștințele lor în domeniu, iar firmele au crezut în propunerea noastră”, a declarat Bianca Buzetto, managerul proiectului.

Proiectul „Ia Startul din Pole Position! Califică-te în domeniul auto!”, care s-a desfășurat în perioada septembrie 2009-februarie 2011, a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU), în cadrul Axei Prioritare 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul Major de Intervenție 2.3 „Acces și participare la formare profesională continuă”.

www.fdpsr.ro, www.calificariauto.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează