Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

22.000 de euro din campania de strângere de fonduri Sandvișul Meseriaș vor merge către dotarea unei școli profesionale din Târgu Jiu

0
  • 20 000 de români s-au alăturat campaniei sociale „Sandvișul Meseriaș” inițiată de OMV Petrom, care a vizat strângerea de fonduri pentru dotarea laboratoarelor din școlile profesionale

  • În cadrul campaniei s-au colectat 22.000 de euro: 11.000 de euro direct din prețul de vânzare a sandvișurilor și 11.000 de euro contribuția OMV Petrom

  • Suma va fi folosită pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, parte din programul România Meseriașă, prin care OMV Petrom susține dezvoltarea educației profesionale din România.

Colegiul Auto Traian Vuia (3)

București, 8 mai 2017 – OMV Petrom și clienții din stațiile Petrom au strâns 22.000 de euro pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, prin campania Sandvișul Meseriaș. Liceul care va beneficia de fonduri a fost ales pe baza nevoii materiale și a implicării în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, în funcție de numărul de elevi, de clase de profil și a ratei de promovabilitate a liceului. În atelierele colegiului Traian Vuia nu s-a mai investit din anii ’70.

Suma va fi folosită pentru dotarea de practică ale liceului, de care vor beneficia peste 200 de elevi care se pregătesc să devină meseriași. În prezent, aceștia învață și își practică meseria în condiții dificile. De exemplu, bancurile de lucru ale elevilor sunt vechi de 40 de ani. Atelierul se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului, cu pereți din tablă, fără izolație, iar multe dintre echipamente nu mai funcționează. Se vor renova și dota laboratoarele cu echipamente moderne, precum elevatoare sau softuri și testere de diagnosticare auto.

Nu ai cum să devii meseriaș profesionist lucrând pe echipamente vechi din anii ’70. Iar asta e, din păcate, o situație aproape generală în România. Ne dorim ca toți românii să sprijine și să înțeleagă importanța învățământului profesional, pentru că numai așa vom reuși să avem parte de acei profesioniști de care este atât de mare nevoie!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Cele două ateliere de practică ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu vor fi reabilitate și dotate pe parcursul acestui an sub îndrumarea lui Gabriel Onofrei, președintele Fondator al Federației Române de Drift și trainer în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, cu o experiență de peste 20 de ani în automobile, racing și tuning. Astfel, elevii vor avea acces la un mediu de practică profesionist, modern și sigur.

„Suntem bucuroși că în sfârșit vom putea asigura elevilor acces la condiții decente de practică și ne dorim ca, în câțiva ani, fiecare elev care iese de pe băncile școlii noastre să fie integrat eficient și rapid pe piața muncii. Sper ca exemplul OMV Petrom să fie urmat și de alte companii din România, fără de care educația profesională nu are cum să evolueze.”, a precizat Cerasela Băltărețu, Director Adjunct al Colegiului Auto „Traian Vuia”.

Campania Sandvișul Meseriaș s-a derulat în perioada 30 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017. În cadrul campaniei, a fost creat cu ajutorul unui chef cunoscut – Cezar Munteanu – un sandviș special. Produsul a fost pus la vânzare în peste 200 de stații Petrom cu sprijinul Pleuro Ind S.R.L.. Pentru fiecare sandviș vândut, 5 lei au fost colectați pentru dotarea laboratoarelor școlare: 2,5 din prețul de vânzare și 2,5 lei contribuția OMV Petrom.

Colegiul Auto „Traian Vuia” a participat cu peste 30 de elevi în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, ediția 2016. Tabăra Meseriaşilor face parte din campania România Meseriaşă, prin care OMV Petrom susține învățământul profesional din România. Anul trecut, 270 de elevi de la școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Gorj, Argeș, Bacău, Dâmbovița au participat la cea de-a doua ediție a programului, la cursuri de dezvoltare personală și profesională.

În total, în cele două ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015 și 2016) au fost formați 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, bucătari, mecanici, croitori și frizeri) și 95 de profesori din 38 licee tehnologice și școli profesionale din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău și Argeș. Totodată, au fost acordate 60 de burse de merit în valoare totală de peste 73.000 de euro.

Colegiul Auto Traian Vuia (6)

Mai multe detalii și fotografii pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Sandvișul Meseriaș.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovatie si energii noi si educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 44 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.