Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de cuvinte pentru două săptămâni în Marea Britanie

0

200 de cuvinte pentru două săptămâni în Marea Britanie

A început Shakespeare School Essay Competition!

 Shakespeare School Essay Competition_2

Astăzi s-a lansat cea de-a 6-a ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie. Tinerii între 11 şi 20 de ani sunt provocaţi să scrie un text creativ şi original pe care să îl înscrie gratuit în concurs. Ei pot câştiga astfel tabere de două săptămâni în Marea Britanie, în campusurile unor universităţi sau colegii de top.

Concursul se bucura deja de câţiva ani de un mare succes printre tinerii din toată ţara. În fiecare an se înscriu 4000-5000 de tineri din toate judeţele. Shakespeare School Essay Competition îşi propune să îi motiveze pe elevi şi studenţi să fie cât mai creativi şi să obţină performanţă la limba engleză.

Competiţia este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani şi 15-20 de ani. Participanţii pot înscrie gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie. După selecţia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliştii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Ambasadorul competiţiei este Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, speaker şi antreprenor, un exemplu remarcabil de succes în carieră, a cărui perseverenta va fi o inspiraţie pentru tineri.

Anul acesta participanţii sunt invitaţi să redacteze un eseu despre un sistem educaţional ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum scoala ar trebui să ne înveţe să fim fericiţi şi să avem succes.

Mai multe detalii despre temă şi regulament se găsesc pe pagina competiţiei, aici.

Shakespeare School Essay Competition_1

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. Printre proiectele asociaţiei se număra ore de engleză în centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie, ateliere de educaţie pentru părinţi. Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro

Shakespeare School Essay Competition îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză. Concursul le oferă şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar britanic de top şi de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Concurs inclus în Calendarul Activităţilor Educative al ISMB

Ambasadorul competiţiei: Lorand Soares Szasz

Parteneri educaţionali şi sponsori: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, RATE – Romanian Association of Teachers of English,  BETA – Bucharest English Teachers Association, British Council, Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi, Consiliul Naţional al Elevilor, Fischer Internaţional, Carturesti, Dent Estet, Simaco Advertising.

Parteneri media: Kiss FM, TV City, Gândul, Mediafax, Cariere, Şapte Seri, Curierul Naţional, AmDoar18Ani, Studenţie, Sfatul Părinţilor, Sunt Părinte, Super Bebe, România Pozitivă, Edu-News, Federaţia Volum, Blogunteer, CSR Nest, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile,  Dreamcatchers România, Asociaţia MAME, Romanticu.org, Blidaru.ro.

www.asociatiapentrueducatie.ro

https://www.facebook.com/AsociatiaShakespeareSchoolPentruEducatie?ref=ts&fref=ts

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.