2 săptămâni și peste 1 tonă de deșeuri colectate

0

2 săptămâni și peste 1 tonă de deșeuri colectate în campania

“FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZĂ! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!”

003

18 septembrie 2013: ECOTIC, RECOLAMP și real,-Vitan au premiat „eroii reciclării” în proiectul “FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZĂ! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!”. Au fost colectate corect și într-un mod prietenos cu mediul aproape 1 tonă de echipamente electrice și electronice vechi, 100 kg de baterii și acumulatori uzați și 30 kg de becuri economice și neoane arse. Aceste deșeuri vor urma cursul firesc în reciclarea corectă, organizatorii, dar și participanții din campanie contribuind în acest mod la protejarea mediului  și conservarea resurselor.

Proiectul „FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZĂ! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!” s-a desfășurat în perioada 2 – 15 septembrie 2013, la standul special amenajat aflat în incinta magazinului real,- Vitan, situat în Calea Vitan, Nr. 236, Sector 3, București. Acest proiect a fost o oportunitate pentru persoanele care dețineau echipamente electrice și electronice vechi, becuri și neoane arse și baterii și acumulatori uzați, putând astfel să se debaraseze corect de aceste deșeuri și contribuind prin simplul gest de a colecta selectiv, la protejarea mediului.

Fiecare deșeu de echipament electric și electronic (DEEE) adus la standul proiectului a reprezentat o șansă pentru a câștiga unul din cele 3 televizoare LCD Samsung 32”, iar fiecare 5 becuri sau neoane arse sau 5 baterii uzate au reprezentat câte o șansă pentru a câștiga o tabletă Overmax de 10” din cele 3 puse în joc pe fiecare categorie de deșeuri. Voucherele primite de participanți în urma fiecărei depuneri de deșeuri au putut fi completate la standul campaniei situat în magazinul real,-Vitan. În data de 18 septembrie a avut loc  extragerea la sorți pentru a afla fericiții câștigători ai premiilor.

În cele două săptămâni ale campaniei au fost colectate 418 bucăți DEEE, cântărind aproximativ 1 tonă,  4.167 bucăți baterii și acumulatori uzați, cântărind aproximativ 100 kg și 34 de becuri și neoane, cântărind aproape 30 kg.

Premiile oferite de ECOTIC constau în 3 televizoare LCD Samsung 32” în cazul extragerii aferente deșeurilor de echipamente electrice și electronice și în 3 tablete Overmax 10” în cazul extragerii aferente bateriilor uzate. RECOLAMP a oferit, de asemenea, 3 tablete Overmax 10” ca premii în extragerea aferentă becurilor și neoanelor arse.

Câștigătorii acestui proiect sunt:

Pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice predate au câștigat câte un televizor LCD Samsung 32”: Mara Emil, Dejeu Emanoel și Stroe Paul;

Pentru deșeurile de baterii predate au câștigat câte o tableta Overmax 10”: Hodor Florin, Popescu Marian și Cirlea Marina;

Pentru becurile și neoanele arse predate au câștigat câte o tableta Overmax 10”: Stoleriu Gabriela, Efrulescu Sergiu și Vasile Cristinel.

Aceste informații sunt disponibile și pe www.ecotic.ro, www.recolamp.ro și www.real.ro

ECOTIC, Recolamp și real,- Hypermarket România au transmis împreună, prin campania „FII EROUL nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!”, un mesaj de sprijin și de implicare privind importanța colectării selective și a reciclării deșeurilor care să ducă spre modelarea comportamentului populației în această direcție.

real,-Hypermarket, ECOTIC și Recolamp au ajutat eroii din noi pentru un mediu curat!

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, dar și pe pagina de Facebook dedicată a Organizației ECOTIC.

Despre Recolamp:

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează