Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

160.500 puieti plantati, cel mai recent bilant al programului “Adopta un copac!”

1

Campania de impadurire din noiembrie si decembrie 2011, din cadrul programului “Adopta un copac!”, s-a finalizat  prin plantarea a inca 5.500 de puieti, cu ajutorul a peste 470 de voluntari, ajungand la un total de 160.500 puieti.

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila incheie anul 2011, Anul Interntional al Padurii si Anul European al Voluntariatului, prin cea de-a VIII-a campania de impadurire a programului “Adopta un copac!”. Cu sprijinul a peste 470 de persoane, ce au lucrat aproape 1.900 de ore de voluntariat, au fost plantati 5.500 de puieti de stejar pedunculat si cer, in comuna Draganesti-Vlasca din judetul Teleorman. Astfel, rezultatele cumulate ale acestui program au atins 160.500 de puieti plantati, pe o suprafata totala de 26,5 hectare aflate in judetele Calarasi, Ilfov si Teleorman, cu ajutorul a peste 4.000 de voluntari, 3 sesiuni de completari si 7 campanii de prasila pentru ingrijirea puietilor si indepartarea buruienilor.

“A fost a doua campanie de impadurire de pe teritoriul comunei Draganesti-Vlasca, prima avand loc in primavara acestui an. Ambele campanii au cumulat o suprafata impadurita de aproximativ 5 hectare, urmand sa se continue plantarea de paltin si frasin, celelalte specii propuse de proiectul tehnic.”, a declarat Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus si coordonatorul programului “Adopta un copac!”.

Organizatiile care au participat cu voluntari in cele 6 zile de plantare, din luna noiembrie si decembrie, sunt: BCR Pensii, Cambridge School, METRO Cash & Carry Romania, Coca-Cola HBC Romania, Computaris, GDF SUEZ Energy Romania, Hospice Casa Sperantei, Scoala Europeana, Scoala Generala din Draganesti Vlasca. Printre voluntari s-au numarat si alergatorii sustinatori ai cauzei “Adopta un copac!” la Crosul Padurii si la Maratonul International al Bucurestiului. Din aceasta toamna, s-au mai alaturat programului de impaduriri Stem Sure si Hertz, care vor participa cu sponsorizari lunare pe o perioada mai lunga de timp. De asemenea, compania Avis Romania a continuat sustinerea programului prin asigurarea unor mijloace de transport. Plantarile nu ar fi fost posibile fara sprijinul Consiului Local din Draganesti-Vlasca.

“Adopta un copac!” este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor degradate, ce are la baza proiecte tehnice realizate de specialisti. Activitatile includ atat plantarea arborilor, cat si ingrijirea padurii timp de 5 ani, pana ce aceasta atinge stadiul in care nu mai are nevoie de lucrari de intretinere pentru a supravietui. Pana acum, terenurile impadurite se localizeaza in comunele Vilcelele si Dragos-Voda din judetul Calarasi, in comuna Bragadiru din judetul Ilfov si comuna Draganesti-Vlasca din judetul Teleorman. Fondurile atrase prin acest proiect provin din surse private: donatii in bani, donatii de hartie pentru reciclare, din taxe de participare la evenimente sportive si din sponsorizarile companiilor ce urmaresc sa-si compenseze emisiile de dioxid de carbon sau sa-si incurajele angajatii sa aiba un comportament prietenos cu mediul.

***
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizatie nonprofit care deruleaza de cinci ani proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite zone ale tarii precum Bucuresti, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Dr. Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus si coordonatorul programului „Adopta un copac!”

0735 854 169, teodora.palarie@viitorplus.ro

Gabriela Ticu , Responsabil marketing si comunicare

0735 854 170, gabriela.ticu@viitorplus.ro

viitorplus@viitorplus.ro
http://www.viitorplus.ro

 

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Un comentariu

  1. avatar

    Buna ziua!
    sunt Ciprian Teodorescu si am plantat si eu,toata toamna aceasta ,stejar,alaturi de viitor plus.vreau sa ma alatur blogului Dvs,pentru a citi sau a oferi stiri pozitive.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.