Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

16.850 euro pentru copiii defavorizaţi

0

The Grand Charity Event  „Dăruieşte o nouă viaţă“, ediția a-II-a

16.850 euro pentru copiii defavorizaţi de la Organizatia Umanitară CONCORDIA

 
Aseară, 12 decembrie 2012, a avut loc cea de-a doua ediţie a evenimentului de caritate The Grand Charity Event  „Dăruieşte o nouă viaţă“ organizat de The Grand în beneficiul copiilor defavorizaţi de la Organizaţia Umanitară CONCORDIA. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi a fost moderat, şi în acest an, de Andreea Esca.
În urma licitaţiei, la care au fost vândute obiecte vestimentare şi de artă, bijuterii şi alte accesorii de lux oferite de designeri români consacraţi şi personalităţi publice, printre care Anca Rusu, Andreea Esca, Adina Buzatu, Cristian Samfira, Elena Perseil, Kinga Varga, Malvina Cervenschi, Musette, Rhea Costa, Sepala by Mihaela Glăvan, Thea Haimovitz şi Wilhelmina Arz, precum şi gimnasta Corina Ungureanu, fotbalistul Ciprian Marica, Bank of Cyprus s-au strâns 16.850 euro, incluzând sumele donate de sponsorii evenimentului în afara licitaţiei. Fondurile strânse vor fi folosite pentru susţinerea programele de intervenție si educație a copiilor de la Organizaţia Umanitară CONCORDIA.
Licitaţia a fost moderata  cu mult umor, energie şi vervă de maestrul Leonard Iozefini. Cele mai mari sume au fost oferite pentru un colier Thea Haimovitz – 3800 lei, o husă Chanel în ediţie limitată, oferită de Andreea Esca – 3500 lei şi un IPhone 5 oferit de Bank of Cyprus – 3000 lei.
Evenimentul a debutat cu un spectacol artistic emoţionant. Cleopatra şi Pavel Stratan au cântat alături de Mădălina Soare şi Gianina Crăciun, doi copii talentaţi din CONCORDIA. De asemenea, copiii au oferit invitaţilor momente artistice susţinute de Orchestra Trandafirilor, Toboşarii, Ansamblul de dansuri populare şi Taraf. Invitaţii au fost emoţionaţi de poveştile lor de viaţă şi impresionaţi de realizările personale ale copiilor din CONCORDIA, expuse în cadrul Expoziţiei Atelierul de Artă şi Brutăria CONCORDIA. Damian Drăghici a avut un moment artistic la nai alături de Orchestra Trandafirilor din CONCORDIA. La final, maestrul Leonard Iozefini a oferit copiilor şi oaspeţilor un moment magic de divertisment.
Nu trebuie să uităm că marele nostru scop este să diminuăm numărul copiilor şi tinerilor care trăiesc pe străzi, fără un cămin, fără educaţie şi fără speranţe. Eforturile noastre comune, susţinerea noastră, resursele şi timpul nostru preţios – aceşti copii au nevoie de toate! Împreună putem să “dăruim o viaţă nouă” acestor copii, a afirmat Gregor Aufhauser, Director general The Grand.
„Suntem extrem de onorati de faptul ca cea de-a doua editie a evenimentului de caritate „Daruieste o noua viata s-a  bucurat de atat de multa solidaritate din partea companiilor care ne-au oferit pachete de sponsorizare, dar si a prietenilor si partenerilor  care au fost alaturi de noi aseara.  Suntem incantati totodata de solidaritatea vedetelor care au donat obiecte pentru licitatie si au venit sa ne fie alaturi la acest eveniment inedit. Le multumim din suflet  partenerilor si artistilor care s-au implicat pro bono in sustinerea cauzei noastre. Cu fondurile stranse vor fi sustinute financiar programele de interventie si educatie a copiilor de la CONCORDIA.”, a declarat Irina Zaharia, Director Sociopedagogic  Organizatia Umanitara CONCORDIA
Donaţii se pot face în continuare: numerele de cont disponibile se găsesc pe site-ul www.concordiacharityevent.ro , la secţiunea Concordia.
CONCORDIA este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, care are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.
În prezent, CONCORDIA ocroteşte peste 400 de copii şi tineri, organizaţi în grupuri de tip familial de câte 8-12 copii, în casele şi locuinţele sociale pe care le administrează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani (judeţul Prahova). De toţi aceştia se ocupa cu dedicaţie peste 170 de angajaţi, voluntari şi colaboratori.
Susţinătorii evenimentului „Dăruieşte o nouă viaţă” 
 
The Grand, complexul multifuncţional de lux care a organizat în decembrie cea de-a doua ediţie a evenimentului de caritate „Dăruieşte o nouă viaţă”, este un susţinător important al Organizaţiei Umanitare CONCORDIA. The Grand a organizat anul trecut evenimentul de caritate „Cine salvează o viaţă salvează întreaga lume” în beneficiul copiilor din CONCORDIA şi a donat direct fonduri organizaţiei. Susţinerea copiilor şi tinerilor defavorizaţi este una dintre valorile majore ale companiei The Grand.
Olga Gudynn Internaţional School (OGIS) a demarat recent un parteneriat de durată cu CONCORDIA, care constă în evenimente de strângere de fonduri, activităţi educative care să apropie copiii din cele două instituţii. Prin Fundaţia Olga Gudynn se organizează diverse evenimente umanitare.
Fundaţia Bright Light s-a alăturat evenimentului de caritate din acest an. Activitatea fundaţiei se concentrează pe iniţierea şi implementarea de proiecte în diferite domenii de interes, cum ar fi: incluziune socială, educaţie, sănătate, artă, cultură.
ITS Events Management colaborează cu Organizaţia Umanitară CONCORDIA, implicându-se în managementul evenimentelor, strângerea de fonduri şi alte activităţi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.