12 milioane de euro, Muzeul Regiunii Porţile de Fier

0

Veşti bune de pe „frontul de Vest”:) Prin intermediul unui proiect de 12 milioane de euro se va reabilita Muzeul Regiunii Porţile de Fier de la Mehedinţi!


„În urmă cu ceva timp, Consiliul Judeţean Mehedinţi a depus un proiect de finanţare privind modernizarea Muze­ului Regiunii Porţilor de Fier. În prezent, instituţia, una dintre cele mai importante obiective turistice din Mehe­dinţi, datorită monumentelor de valoare pe care le are, se află într-o stare avansată de degradare. În apropierea ves­titului picior al podului lui Traian, construit de Apolodor din Damasc, care în trecut făcea legătura dintre cele două maluri ale Dunării, este plin de peturi aruncate de turişti la voia întâmplării. Castrul ro­man şi Termele Drobeta sunt inundate de buruieni. Cu toate eforturile pe care le depun angajaţii instituţiei, în frunte cu noul director al Muzeului, dr. Sorina Matacă, curtea in­terioară a instituţiei nu arată aşa cum i-ar sta bine unui spaţiu încărcat de atâta istorie. ” conform ziarului informatiadeseverin.ro

Produs turistic la standarde europene

portile-de-fierProiectul de reabilitare al Muzeului Regiunii Porţile de Fier cuprinde aproape toate monumentele amplasate în interiorul curţii instituţiei. Obiectivul acestuia este va­lorificarea complexului mu­zeistic, clădire de patrimoniu cultural-istoric şi de interes turistic din municipiul Dro­beta-Turnu-Severin, în vederea creării unui produs turistic la standarde europene, care să constituie o atracţie inedită în construirea de itinerarii tu­ristice integrate în circuitul ecoturistic şi cultural intern şi internaţional al coridorului pan-European. Finanţarea pre­supune reabilitarea infra­structurii cultural-istorice exis­tente a complexului Muzeului Regiunii Porţile de Fier (clă­direa Muzeului Regiunii Porţile de Fier) şi dezvoltarea acesteia prin realizarea unui Pavilion multifuncţional (Lapidarium, sală de conferinţe-sim­po­zioa­ne, ateliere meşteşugăreşti tra­diţionale, punct de informare, expoziţii, etc.) şi a unui pavilion anexă (atelier de tâmplărie, atelier de lăcătuşerie şi întreţinere, garaj, depozite diverse, spaţii restaurare şi seră).”

Continuaree pe informatiadeseverin.ro
(fotografia este de la barajul „Porţile de Fier”, august 2009, Florin Ghinda)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează