Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 biblioteci publice din județul Prahova au început implementarea proiectului european „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life”

0

ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ MAI BUNĂ” ȘI LA BIBLIOTECA DIN ȘIRNA

Din luna decembrie 2020, la Biblioteca Comunală Șirna și în alte 11 biblioteci publice din județul Prahova, a început implementarea proiectului european „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life”, un proiect Erasmus+ de mobilitate în domeniul educației adulților, câștigat de consorțiul al cărui lider este Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești.

Proiectul, cu o durată de 2 ani (2020-2022), este finanțat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene cu numărul de proiect: 2020-1-RO01-KA104-078684 și are o valoare de 52.145 Euro.

Alături de inițiatorul proiectului, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești, din consorțiu fac parte alte 11 biblioteci publice din județ: Biblioteca Orășenească Slănic și bibliotecile comunale din localitățile: Bertea, Cornu, Izvoarele, Măgureni, Măneciu, Păulești, Sângeru, Șirna, Valea Călugărească și Valea Doftanei, prin primăriile acestora.

Unite în consorțiu, aceste biblioteci publice vor aduce îmbunătățiri în strategia de dezvoltare institutională în domeniul educației adulților și vor dezvolta capacitatea operațională a bibliotecarilor de a lucra la standard european.

În cadrul proiectului, 15 bibliotecari, prin 4 mobilități, vor dobândi cunoștințe, abilități și competențe, necesare în lucrul cu publicul adult pe probleme de sănătate. În fiecare bibliotecă din consorțiu se vor derula ateliere, întâlniri cu invitați din domeniul sănătății, dar și alte evenimente, organizate cu scopul de a gestiona probleme comune de sănătate, pentru a face față experiențelor dificile întâlnite pe parcursul vieții. Prin biblioterapie, cursuri de storytelling sau întâlniri cu membri ai familiilor monoparentale trecuți prin experințe cu impact negativ, proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții adulților și seniorilor din comunitățile deservite.

Proiectul „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life” continuă misiunea bibliotecilor prahovene de a oferi, în comunitățile pe care le deservesc, servicii noi, diversificate, adaptate nevoilor actuale, biblioteca publică fiind centrul comunitar ce susține informarea, educarea și sprijinul membrilor comunității.

Pîrvu Iuliana-Camelia, Responsabil de bibliotecă la
Biblioteca Comunală Șirna,
județul Prahova

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.