Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

101 autori romani de citit intr-o viata

1

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 14 ianuarie 2012, ora 11.00, atelierul 101 autori romani de citit intr-o viata, sustinut de charismaticul jurnalist si scriitor Eugen Istodor.

Eugen Istodor este unul dintre cei mai talenentati scriitori romani din tanara generatie. In prezent este reporter saptamanal la „Catavencii”. Pe parcursul dezvoltarii sale profesionale a colaborat cu diferite radiouri si televiziuni, fiind realizator de programe, moderator, editor  sau reporter.

Ce mai alegem pentru sufletul si mintea de astazi, ce ne mai lumineaza in secolul 21, secolul „intelepciunii” de twitter, al viralelor de pe retelele de socializare, al promovarii excesive? Ce putem citi, nu-i asa, pe iPad-uri, in metrou?

Aduceti de acasa lecturile vietii voastre, tabuurile voastre, chiar prejudecati de neinfrint. Toate acestea sint bune. Ne dorim ceva mai mult, de aceea sintem impreuna. Sa ciocanim si sa urlam „Este!”. Avem cu ce ne mindri!

Atelierul se desfasoara in 10 intilniri interactive, cu cartile pe masa. Acesta este structurat pe domenii si genuri literare. De la cronicari si Cantemir pina la Agopian si Filip Florian. De la Budai Deleanu la Rebreanu. De la Creanga la Brumaru. De la Caragiale, Ionesco la Visniec. De la poetii Vacaresti la Ioan Es Pop.

Urmam apoi calea istoriei. De la Balcescu la Boia. Urcam treptele filosofiei, caci nu ne lipsesc nici noua romanilor. Seria clasicizanta: Liiceanu, Plesu, Patapievici, dar si sistemele, Blaga, Florian, Noica. Nu uitam de sociologie si antropologie. De la Gusti la Irina Nicolau si Vintila Mihailescu. Si facem un ultim popas in lumea creierelor infierbintate, zona politicii. Unde nu-i putem uita nici pe Zeletin, dar nici pe Tismaneanu.

Cartile autorilor romani, ce stirnesc patimi ascunse si dispute infinite, nu pot satura. Acestea nasc in noi placerea de a ne descoperi, curiozitatea de a explora lumea aparent cunoscuta.

Lector: Eugen Istodor

Data incepere: 14 ianuarie; ora curs: 11.00

Numar ateliere: 10 frecventa: saptamanal

Cost: 400 ron;cost studenti: 350 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei str. Caimatei 20, et. 3

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.