100 de bunici din comuna Niculeşti împreună cu nepoţii lor au plantat pomi în „Livada bunicilor mei”

0

Peste 100 de bunici, din comuna Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, împreună cu nepoţii lor au plantat, duminică, 250 de pomi, în cadrul proiectului „Livada bunicilor mei”, parte a campaniei „Bunicii mei sunt cool”, derulată de Asociaţia Centrul de Politici pentru Diversitate şi Securitate.

Proiectul se înscrie în „Anul European al Îmbatranirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii” şi îşi propune întoarcerea la valori solide, la  familie, solidaritate, respect şi empatie.

Pe lângă bunici, nepoţi şi reprezentanţi ai aurorităţilor locale din satul Niculeşti, la eveniment au participat preşedintelele Fundaţiei „Preţuieşte viaţa”, Andreea Marin Bănică şi consilierul ministrului Muncii, Iolanda Stăniloiu, care au dorit să se alăture campaniei, plantând câte un pom. La acţiune a participat şi preşedintele CRPDS, Geo Bărăian, însoţit de copiii săi.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Primăria comunei Niculeşti, Syngenta România – compania care a sprijint plantarea pomilor, Pepiniera Csaba şi Fundaţia „Preţuieşte Viaţa”.

Campania „Bunicii mei sunt cool”, derulată de Asociaţia Centrul de Politici pentru Diversitate şi Securitate, sub patronajul Ministerului Muncii, îşi propune să obţină implicarea oamenilor într-un demers curajos, să arate că dialogul este posibil şi să ofere o altă viziune asupra vieţii: întoarcerea către lucrurile simple, nevoia fiecăruia de a fi plăcut, găsirea unor soluţii alternative la inactivitatea pensionării.

Procesul de îmbătrânire semnificativă a populaţiei, traversat de România şi de alte ţări europene, reprezintă problema principală pentru care, în 2012, se vor desfăşura numeroase activităţi speciale, proiecte şi evenimente dedicate, organizate la nivel naţional şi local.

Iniţiativele sunt reunite sub „Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”, care a fost lansat la începutul lunii martie, în prezenţa ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, şi a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează