Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de bunici din comuna Niculeşti împreună cu nepoţii lor au plantat pomi în „Livada bunicilor mei”

0

Peste 100 de bunici, din comuna Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, împreună cu nepoţii lor au plantat, duminică, 250 de pomi, în cadrul proiectului „Livada bunicilor mei”, parte a campaniei „Bunicii mei sunt cool”, derulată de Asociaţia Centrul de Politici pentru Diversitate şi Securitate.

Proiectul se înscrie în „Anul European al Îmbatranirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii” şi îşi propune întoarcerea la valori solide, la  familie, solidaritate, respect şi empatie.

Pe lângă bunici, nepoţi şi reprezentanţi ai aurorităţilor locale din satul Niculeşti, la eveniment au participat preşedintelele Fundaţiei „Preţuieşte viaţa”, Andreea Marin Bănică şi consilierul ministrului Muncii, Iolanda Stăniloiu, care au dorit să se alăture campaniei, plantând câte un pom. La acţiune a participat şi preşedintele CRPDS, Geo Bărăian, însoţit de copiii săi.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Primăria comunei Niculeşti, Syngenta România – compania care a sprijint plantarea pomilor, Pepiniera Csaba şi Fundaţia „Preţuieşte Viaţa”.

Campania „Bunicii mei sunt cool”, derulată de Asociaţia Centrul de Politici pentru Diversitate şi Securitate, sub patronajul Ministerului Muncii, îşi propune să obţină implicarea oamenilor într-un demers curajos, să arate că dialogul este posibil şi să ofere o altă viziune asupra vieţii: întoarcerea către lucrurile simple, nevoia fiecăruia de a fi plăcut, găsirea unor soluţii alternative la inactivitatea pensionării.

Procesul de îmbătrânire semnificativă a populaţiei, traversat de România şi de alte ţări europene, reprezintă problema principală pentru care, în 2012, se vor desfăşura numeroase activităţi speciale, proiecte şi evenimente dedicate, organizate la nivel naţional şi local.

Iniţiativele sunt reunite sub „Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”, care a fost lansat la începutul lunii martie, în prezenţa ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, şi a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.