Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 ani, 1 milion de dolari investiți, 2860 de destine schimbate în bine, Valentine’s Day Charity Ball 2012

0

Valentine’s Day Charity Ball 2012

10 ani, 1 milion de dolari investiți, 2860 de destine schimbate în bine

Sâmbătă, 11 februarie, Fundația Blue Heron a sărbătorit 10 ani de activitate, la ediţia jubiliară a Valentine’s Day Charity Ball, în prezența a două sute de invitați din mediul de afaceri, corpul diplomatic, societatea civilă şi presă, la Hotel Pullman World Trade Center.

Evenimentul anual de tradiție Valentine’s Day Charity Ball are drept scop strângerea de fonduri pentru Programul de Burse Universitare şi Dezvoltare Personală desfășurat de Fundaţie în beneficiul tinerilor orfani sau abandonaţi din centrele de plasament din România.

Andreea Marin Bănică a primit premiul umanitar Forget-Me-Not pentru implicare remarcabilă în cauzele societăţii civile. În discursul ei de mulțumire, Andreea Marin Bănică a subliniat cât de important și necesar este gestul de a dărui, de a-i ajuta pe tinerii care merită o soartă mai bună.

Printre personalitățile care s-au alăturat cauzei Fundației au fost Marina Sturdza, Steven şi Valeria van Groningen, câştigătorii distincției Forget-Me-Not de anul trecut, Larisa Popa, Miss Universe Romania și ambasadoare a Fundației Blue Heron, Cabral și Andreea Ibacka, Cătălina Mustață, Virgil Ianțu, Anca Rusu și Ștefan Lungu.

Gazda, producătorul și directorul artistic al evenimentului a fost vedeta TVR, Valentina Ionescu. Larisa Popa, Miss Universe Romania, a deschis evenimentul în pași de vals.

În ultimii șase ani, eforturile Fundației s-au concentrat pe Programul de Burse Universitare și Dezvoltare Personală dedicat studenților merituoși cu situații materiale precare, provenind din centre de plasament. Până în prezent, în jurul acestei cauze, Fundația a creat o comunitate formată din 730 de donatori din Statele Unite şi din România, 160 de bursieri, tineri cu o pregătire academică temeinică, 100 de mentori și 300 de voluntari.

„Ediţia aniversară a Valentine’s Day Charity Ball este un prilej de bucurie, un motiv de a celebra rezultatele unei activităţi susţinute de 10 ani în care am pus suflet şi determinare. Mulţumim susţinătorilor care au oferit, de-a lungul timpului, o mână de ajutor tinerilor dezavantajaţi care aveau nevoie de o şansă. Datorită lor, Fundaţia Blue Heron va continua să redea tinerilor orfani sau abandonaţi speranţa unui viitor mai bun, prin educaţie şi dezvoltare personală, în ciuda condiţiilor economice potrivnice”, a declarat Stefania Magidson, Preşedintele Fundaţiei Blue Heron.

În cei 10 ani de existenţă Fundaţia Blue Heron a strâns peste 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite şi din România. Donaţiile au fost investite în educaţia a 2860 de tineri dezavantajaţi, dintre care 160 de bursieri. Suntem mândri de realizările de până acum şi vom continua să ne dezvoltăm şi în viitor”, a declarat Mike Costache, directorul de strategie şi fundraising al Fundaţiei Blue Heron.

Valentine’s Day Charity Ball a adus în fața invitaților mărturiile emoționante ale bursierilor cu succese remarcabile și ale mentorilor care i-au îndrumat și sprijinit moral, devenindu-le, în multe cazuri, prieteni de suflet. Balul a fost prilejul de a-i aduce împreună pe bursierii Blue Heron, cu poveștile, reușitele și dăruirea lor, și pe cei care îi susțin, prin contribuțiile lor. Sponsorii și donatorii au avut astfel ocazia să vadă rezultatele excepționale ale ajutorului pe care îl oferă. Florin Petrachi, pictor și bursier Blue Heron, a expus 10 lucrări la eveniment și a donat integral Fundației sumele obținute din vânzare.

Casa de licitații de artă Artmark a fost, pentru al doilea an, partener al Valentine’s Day Charity Ball, organizând o licitaţie din colecţii exclusiviste. Au fost puse în licitaţie 36 de lucrări de artă modernă şi contemporană, printre care capodopere semnate de artişti precum Ştefan Luchian, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba și Iosif Iser. Recordul serii l-a înregistrat un peisaj de Ștefan Luchian, adjudecat pentru 25.000 euro. Artmark a donat cauzei Blue Heron integral taxa de licitație.

Artiștii plastici Miruna Budișteanu și Iulian Sebastian Bordianu au donat, de asemenea, lucrări în beneficiul Programului de Burse Universitare Blue Heron.

Oaspeții Fundației s-au bucurat, în premieră, de prezentarea a două colecții de modă, într-un defileu susținut de finalistele Miss Universe România: Colecţia 10 by Cristian Bucă, o serie de 10 machiaje de compoziţie inspirate de 10 evenimente petrecute în anii de existenţă ai Fundaţiei şi prezentarea de rochii de seară marca Alexia Designs.

Gogu Neagoe, caricaturistul înscris în Cartea Recordurilor, a realizat pro bono peste 150 de caricaturi ale invitaților care și-au dorit o astfel de amintire de la Bal.

Din programul artistic al serii nu au lipsit două momente muzicale de excepție, în interpretarea Dianei Hetea și a trupei BENETONE Band.

Datorită fondurilor strânse la Bal, Fundația Blue Heron va continua să susțină evoluția academică a aproape 100 de tineri și în anul universitar 2012 – 2013.

Despre Fundația Blue Heron www.blueheronfoundation.org

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională şi un program inovator de mentorat și voluntariat.

Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului. Pentru mai multe informaţii – www.copii.ro

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 160 studenți beneficiari 46 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit $200.000 în angajarea de referenţi educaţionali adiţionali în cadrul centrelor de plasament, în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Programul de burse universitare şi transformare personală al Fundaţiei Blue Heron este replicat în Bosnia şi în prezent Fundaţia conduce tratative pentru posibila replicare a programului şi în alte ţări ale lumii.

Până în prezent, Fundația a strâns 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite și România şi a motivat 300 de voluntari sa se implice in activitățile fundației, aceştia efectuând peste 10000 ore de volunariat care au avut impact semnificativ asupra dezvoltării personale şi profesionale a 2860 de copii orfani și abandonați.

Sponsori principali: Armaxgaz, Emagic, Diverta, Powerstorm, Raiffeisen Bank, Regina Maria Reţeaua Privată de Sănătate, Shakti Holistic The Art and Science of Living

Sponsori: Angeli, Muton Cadet, True, Finlandia, Coca Cola

Parteneri VDCB 2012: Hotel Pullman, Artmark, Organizatia Miss Universe România, If Magic,  Leo & Leo, Akcees Education, Marbo Trading, Gett’s, Make up by Cristian Buca

Parteneri media VDCB 2012: Cocor Media Channel, Revista Tango, Luxury Magazine, Photo Magazine, Business Review, Business Woman, Beau Monde, The Investor, Marie Claire, Lume Buna, Romania Pozitivă, Business Cover, Business Live, WebPR, Metropotam, Afterhours.ro, VIPStyle.ro, 121.ro, Amelie.ro, Realitatea.net, BestMusic.ro, Kudika, Ziare.com, tetatet.ro, faptdivers.ro.

Susţinătorii principali în ultimii 5 ani: Anastasia Beverly Hills, AutoKlass Group, Carrefour, Cellini, CertInvest, Class Living, CocaCola, Cris-Tim, Debenhams, Diverta, EuroJet, Eva Culture, Fundaţia Dinu Patriciu, Gett’s Salons, Marsh România, Maseratti, Mercedes, Merchants Bank of California, NetJets, NNDKP, Optim Consulting, Pictet Banque, Powerstorm, Rafael & Son Diamonds, Raiffeisen Bank, Residence Hotels, Romanian International Bank, RTC Holding, Seeds for Success, Shakti Holistic Health and Wellness, SIM Plus, Sinclea, SOCAR, Sunseeker Yachts, tetatet.ro, TransAir, Unirea Medical Center şi Universitatea Româno-Americană.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.