Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 IUNIE pentru copii din comunele Cosoba, Crevedia Mare și Roata de Jos – Cartojani, județul Giurgiu

0

1 IUNIE: Să ne bucurăm de farmecul copilăriei!

Copiii din școlile comunelor Cosoba, Crevedia Mare și Roata de Jos – Cartojani, județul Giurgiu vor participa pe 1 iune 2013 începândcu ora 11.00, la un eveniment spectacol organizat de Centru European pentru Dezvoltare Incluzivă și Intervenție Socială – CEDIIS.

Evenimentul organizat de CEDIIS împreună cu Școala Gimnazială Nr. 1 Cosoba, care va fi gazdă, va beneficia de prezența beneficiarilor direcțiai programelor CEDIIS (părinți și copii), cadrelor didactice, oficialităților (Primarii, Consilii locale și Consiliul Județean, DGASPC, reprezentanți ai ministerelor), mass-media, invitați speciali, parteneri și sponsori.

Mesajul pe care îl transmitem este: ,,Bucură-te de farmecul copilăriei și arată-ne talentul tău!”, iar evenimentul are ca scop celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, descoperirea și premierea noilor talente din mediul rural, sensibilizarea opiniei publice prin promovarea unor cazuri sociale locale, sprijinirea a trei cazuri sociale locale, donarea de jucării și cărți unui Centru de Plasament, mediatizarea și promovarea școlilor participante, deschiderea de noi oportunități de dezvoltare a copiilor din mediul rural, creșterea și cultivarea nivelului stimei pentru sine, precum și relaționarea pozitivă cu ceilalalți membri ai comunității.

 

Sustinuți de cadrele didactice și autoritățile locale, copiii din cele trei comune ale județului Giurgiu iși vor prezenta talentele în fața întregii comunități și se vor bucura de jocurile copilăriei într-o mini-competiție inter-școlară și inter-comunală.

Participanții la concursuri, precum și cei ce-și vor prezenta talentul vor fi sustinuți de colegii de școală din cele trei localități, dar și de frați și surori.

Toți copiii vor fi recompensați, iar cei mai buni vor fi premiați. Criteriile de desemnare a câștigătorilor vor fi stabilite de către juriul format din: un reprezentant CEDIIS, un reprezentant mass-media, un reprezentant al unei autorități și un artist care va închide spectacolul cu un concert antrenant.

Pe tot parcursul evenimetului se vor strânge donațiiconstând în jucarii și cărți care vor ajunge la copiii dintr-un Centru de Plasament.

Și pentru ca există copii mai puțin norocoși proveniți din familii defavorizate, CEDIIS împreună cu partenerii săi, vor sprijini material trei cazuri sociale ale caror povești ne-au impresionat profund.

cedis

Ne propunem să ,,gândim global și să acționăm local”, să protejam și să promovăm capitalul uman prin elaborarea și implementarea unei strategii de capacitare a grupurilor vulnerabile, abordând problema inegalităților, cultivarea toleranței și a respectului reciproc, a spiritului de întrajutorare și dezvoltare a încrederii în sine, care să permită populației nu numai să beneficieze de creștere incluzivă, ci să participe la ea în mod activ.

Misiunea noastră este centrată pe progresul individual, o provocare pentru schimbarea atitudinilor, a mentalităţilor, a politicilor şi practicilor de excludere şi segregare.           

Susținem și promovăm educația incluzivă pentru căINCLUZIUNEA este strâns legată de recunoașterea și acceptarea diversității care la randul ei, stă la baza democrației.

                                                                                                Mariana Nica – Președinte CEDIIS

 

Centru European pentru Dezvoltare Incluzivă și Intervenție Socială – CEDIIS derulează proiecte  care pun accent pe educație considerând că școala trebuie să-și extindă scopul și rolul pentru a putea răspunde unei mai mari diversități  a copiilor.

Învațămantul, în calitatea sa de prestator de servicii, trebuie să se adapteze cerințelor elevilor și nu invers. Altfel spus, este necesar să se facă trecerea de la integrare la incluziune.

Incluziunea se măsoară prin creșterea gradului de participare și reducerea gradului de excluziune, sub orice formă s-ar putea manifesta.

Educația / Școala Incluzivă accentuează necesitatea dezvoltării școlii, pentru a oferi acces necondiționat și a raspunde adecvat nevoilor educaționale diferite ale tuturor copiilor, astfel încat să armonizeze diferențele de învățare, diferențele între grade de reușită școlară, să asigure o educație eficientă pentru toți.

 

Despre CEDIIS

Pe langă obiectivul de general de notorietate privind cauza copiilor proveniți din familii rurale, campaniile desfașurate de CEDIIS au și scopul de a forma și dezvolta conștiința copiilor, învățandu-i ca primirea celor ,,diferiți” alături de ei înșiși trebuie făcută nu numai din obligație sau milă, ci pentru ca fiecare individ are dreptul de a participa la acțiuni comune care să conducă la dezvoltarea ulterioară și la dezvoltarea comunității în care trăieste.

De asemenea, campaniile CEDIIS au și o componentă de lobbyîn raport cu factorii de decizie pentru protecția și promovarea drepturilor copiilor proveniți din medii defavorizate, propunându-și să crească gradul de conștientizare privind implicarea membrilor societații în dezvoltarea educației copiilor, astfel încat egalitatea de șanse să nu ramană doar un deziderat, ci să devină o realitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.