Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” începe acţiunile de împădurire

0

Plantarea de la Armăşeşti, sâmbătă, 29 octombrie 2011

Sâmbată, 29 octombrie, va avea loc prima acțiune de împădurire din 2011, organizată de mișcarea „Plantăm fapte bune în România”. Vor fi împădurite 6 ha de teren din localitatea Armășești, județul Ialomița.

În acest weekend se anunţă participarea a 388 de voluntari, provenind atât din rândul comunităţii locale cât şi din companii din Bucureşti. Astfel voluntari din localitatea Armăşeşti, Direcţia Judeţeană de Jandarmi şi din companiile BGS, JTI, PROVIDENT, UPS şi XEROX s-au angajat atât la plantarea puieţilor, cât şi la revenirea în următorii ani la acţiuni de întreţinere (descopleşire, praşilă) şi eventuale completări.

Terenul aparţine domeniului public al Consiliului Local Armăşeşti, iar la baza acestei iniţiative stă Hotărârea de Consiliu nr. 37/30.07.2011 şi acordul de parteneriat cu Consiliul Local Armăşeşti 2027/11.08.2011.

Plantarea se va realiza pe baza unui proiect tehnic realizat cu sprijinul Oficiului de Studii Pedologice şi Agricole din Ialomiţa şi al inginerului Silvic Marian Lazăr, persoana fizică autorizată să realizeze proiecte tehnice. Vor fi plantate specii de: mojdrean (fraxinus ornus), plop alb (populus alba) și glădiță (geditsia triacanthos) care provin de la Direcția Silvică Ialomița, cât și din sponsorizări.

În lunile octombrie şi noiembrie, organizatorii mişcării „Plantăm fapte bune în România” vor demara acţiuni de împădurire în 6 judeţe.

Astfel, echipe de voluntari ai mişcării vor planta în data de 29 octombrie în localitatea Armăşeşti (judeţul Ialomiţa), în data de 5 noiembrie în localităţile Tigveni (judeţul Argeş) şi Tăureni (judeţul Mureş), în data de 12 noiembrie în localităţile Ardud (judeţul Satu Mare) şi Livezile şi Dudeştii Vechi (judeţul Timiş).

Despre Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”

Iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula în ţara noastră pe o perioadă de 5 – 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. În această toamnă ale organizatorii iniţiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acţiuni de împădurire în 6 judeţe. Astfel, vor avea loc plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurite până în prezent şi se află în domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi.

Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.