„Despre frumusetea uitata a vietii“noua carte scrisa de Andrei Plesu / lansare joi, 10 martie 2011

0

Lansare de carte si sesiune de autografe – „Despre frumusetea uitata a vietii“ de Andrei Plesu

Editura Humanitas va invita joi, 10 martie, ora 18.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) la lansarea volumului „Despre frumuseţea uitata a vietii“ de Andrei Pleşu. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Reunind dupa cum marturiseste autorul:  „cateva ganduri rapide asupra unor subiecte esentiale, la care in «clipa cea repede» a vietii zilnice nu mai apucam sa reflectam “, volumul „Despre frumusetea uitata a vietii“  ofera opt motive (capitole) de a trai frumos si a ne bucura de lumea din jurul nostru: „Ce facem cu viata noastra”, „Despre lucrurile cu adevarat importante”, „Ordinea subtila a lumii”, „Perplexitati si indispoziţii cotidiene”, „Feluri de a fi”, „Cetitul cartilor”, „Martirajul limbii romane” si „Cum stam la televizor”.

„Daca iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur imprejur, o privire odihnita, curioasa si nepatimasa, vei gasi destule argumente sa te bucuri. Lucrurile (inca) functioneaza. Sarpanta lumii (inca) tine. Mai exista inca oameni intregi, traditii vii, intalniri miraculoase. Traim intr-un sos toxic, dar el contine inca mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare inca sa ia in serios agitaţia noastra propagandistica, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trai. Se poate trai bine. Se poate (inca) trai frumos.“ (Andrei PLESU)

Andrei Plesu s-a nascut in 1948 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Sectia de istoria si teoria artei. A obtinut doctoratul in istoria artei la Universitatea din Bucuresti, cu teza Sentimentul naturii in cultura europeana.

Lector universitar (1980–1982) la Academia de Arte Plastice, Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti). Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1991–1997).

Este fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (ulterior Dilema veche), fondator si presedinte al Fundatiei „Noua Europa“ si rector al Colegiului „Noua Europa“ (1994), membru al World Academy of Art and Science si al Académie Internationale de Philosophie de l’Art, dr. phil. honoris causa al Universitatii „Albert Ludwig“ din Freiburg im Breisgau si al Universitatii „Humboldt“ din Berlin, Commandeur des Arts et des Lettres, Grand Officier de la Légion d’Honneur.

Scrieri: Calatorie in lumea formelor, Meridiane, 1974; Pitoresc si melancolie. O analiza a sentimentului naturii in cultura europeana, Univers, 1980; Humanitas, 1992; Francesco Guardi, Meridiane,  1981; Ochiul si lucrurile, Meridiane, 1986; Minima moralia. Elemente pentru o etica a intervalului, Cartea Romaneasca, 1988; Humanitas, 1994 (trad.: franceza, germana, suedeza, maghiara, slovaca), Jurnalul de la Tescani, Humanitas, 1993 (trad.: germana, maghiara); Limba pasarilor, Humanitas, 1994;  Chipuri si masti ale tranzitiei, Humanitas, 1996; Eliten – Ost und West, Walter de Gruyter, Berlin–New York, 2001; Despre ingeri, Humanitas, 2003 (trad. franceza, maghiara, germana, polona); Obscenitatea publica, Humanitas, 2004; Comèdii la Portile Orientului, Humanitas, 2005; Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri, Humanitas, 2006, Note, stari, zile, Humanitas, 2010; numeroase studii si articole in reviste romanesti si straine.

Despre Editura HUMANITAS

HUMANITAS – considerată editura culturală numarul unu din România. Asociată cu nume de autori români cu faimă internaţională, precum Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugene Ionesco, şi bine cunoscută marelui public autohton prin reţeaua de librării numite Humanitas. Numeroase premii de excelenţa. Publică literatură (peste o treime din producţie), ştiinţe umaniste, memorii, carţi de referinţă, cărţi practice, cărţi pentru copii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează