Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Cărţile, un prieten pentru totdeauna” proiectul de modernizare al bibliotecii comunale

0
„Cărţile, un prieten pentru totdeauna” este un proiect prin intermediul căruia Biblioteca Şcolii cu Clasele I-VIII din comuna Andrăşeşti, Judeţul Ialomiţa, a fost modernizată şi dotată cu peste 1200 de volume de cărţi.
Rezultatele acestui proiect sunt legate în principal de trei aspecte: experienţa elevilor la atelierele non-formale de pictură, modernizarea bibliotecii şi crearea Asociaţiei Împreună Desenăm Viitorul.
Elevii Şcolii din Andrăşeşti au participat la ateliere non-formale de pictură. Pentru elevi, atelierele au reprezentat prima întâlnire cu educaţia non-formală. Elevii au pictat şi, în acelaşi timp, s-au descoperit şi au descoperit lumea cărţilor.
Pentru elevi am pregătit o nouă experienţă care să-i aducă mai aproape de cultură. În această primăvară, ei vor participa la o piesă de teatru în Bucureşti. Menţinem legătura cu elevii Şcolii din Andrăşeşti şi îi implicăm în cât mai multe dintre activităţile pe care Asociaţia le derulează cu tinerii.
Cele mai frumoase picturi realizate în cadrul atelierelor de pictură au fost expuse în toamna lui 2011 într-o expoziţie la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Vizitatorii expoziţiei au donat peste 1000 de cărţi pentru elevii din Andrăşeşti.
A urmat apoi modernizarea bibliotecii – rafturi noi pentru noile cărţi. Însă surpriza pentru elevi a constat în amenajarea unui colţ non-formal de lectură. Un colţ vesel şi colorat care reproduce atmosfera atelierelor de pictură. Am dorit ca prin acest colţ să creem un loc plăcut şi vesel pentru lectură.
Şi pentru că o poză face cât o mie de cuvinte am realizat şi un DVD multimedia cu imagini de pe toată perioada proiectului şi o broşură ce descrie pe larg proiectul. DVD-ul şi broşura au fost distribuite în 17 licee din Judeţul Ialomiţa. Materialele au rolul de a impulsiona elevii să se implice în activităţi extraşcolare prin care să se dezvolte în cadrul unui program european care finanţează activităţile tinerilor.
Şi pentru că povestea frumoasă nu se putea termina aici, grupul informal care a iniţiat acest proiect s-a transformat în Asociaţia Împreună Desenăm Viitorul. Asociaţia are deja în derulare şi alte proiecte, printre care încă un proiect finanţat în cadrul programului Tineret în Acţiune. Noul proiect se numeşte „De noi depinde viaţa lor” şi este dedicat dezvoltării abilităţilor de viaţă ale tinerilor instituţionalizaţi.
Asociaţia se dezvoltă puternic şi puteţi afla mai multe despre iniţiativele noastre vizitând site-ul asociaţiei: www.desenamviitorul.ro.
Partenerii proiectului „Cărţile, un prieten pentru totdeana” sunt: Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Andrăşeşti, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.
Proiectul „Cărţile, un prieten pentru totdeauna!” este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2 – Iniţiative ale Tinerilor. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.