„Artist si manager cultural la 16 ani” / Evenimente create de liceeni

0

„Artist si manager cultural la 16 ani” este un proiect produs Fundatia Ratiu Romania, voluntari si liceeni din sectorul 4. Proiectul urmareste formarea unor tineri pentru a deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi.

Toate cele trei evenimente create de tineri pentru finalul proiectului au loc in luna februarie.

Initiat in iulie 2010, proiectul „Artist si manager cultural la 16 ani” vine in completarea educatiei primite in licee si isi propune formarea unor tineri cu oportunitati reduse, pentru ca acestia sa poata deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi, pregatiti pentru o piata de munca dificil de patruns, intr-un context economic instabil, prin mijloace de educatie nonformala, ghidate de principii europene.

Solutia propusa se constituie intr-o serie de traininguri – curatoriat, organizare si management de eveniment – in urma carora beneficiarii sa capete cunostintele necesare implementarii propriilor evenimente.

Trei echipe de liceeni, impreuna cu voluntari ai Fundatiei Ratiu, au creat trei evenimente culturale, cu subiect social: problema varstnicilor, punctele forte ale sectorului 4, violenta in scoala. Echipele au ales  si spatiul de desfasurare, alegand fie licee fie spatii publice.

“Dragostea in vremea razboiului. 65+” este evenimentul care pune in discutie situatia actuala a varstnicilor.  Acesta contine ca sectiuni„biblioteca vie”, demonstratii de vals si can-can, proiectii de colaje filmate in perioada comunista si interbelica.

Toata lumea este asteptata cu ceai si prijituri duminica 13 februarie 2011 de la ora 15:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, Bucuresti).

Violenta in scoala ta” este urmatorul eveniment din weekend-ul 19-20 februarie care se bazeaza pe rezultatele unui alt proiect cu adolescenti, Muzeul Violentei Scolare, derulat de Fundatia Ratiu in perioada octombrie 2009–iunie 2010.

Muzeul Violentei Scolare este un proiect educational care a vizat expunerea problemei violentei scolare prin incurajarea elevilor  sa infrunte aceasta problema folosind arta ca vehicul conceptual. Sapte licee din Bucuresti au fost implicate in proiect, acesta cuprinzand dezbateri si ateliere de arta (desen, modelaj, fotografie, colaj si audio-vizual). In urma acestor activitati au rezultat produse finite care pot fi expuse.

Evenimentul „ Violenta in scoala ta” a fost creat in jurul conceptului de violenta in mediul social al elevului si a luat in considerare obiectele  rezultate in urma atelierelor mentionate mai sus. Printre alte surprize, vor fi folosite tehnici teatru invizibil si demonstratii de capoeira.

Toate detaliile pe blogul proiectului: http://amc-16.blogspot.com

Primul eveniment a avut ca scop punerea in contrast a unor locatii „puncte forte” din sectorul 4 din perioada socialista si imagini ale acelorasi locuri dupa douazeci de ani de tranzitie catre capitalism. Acesta s-a desfasurat in Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, pe 5 februarie.

Proiectul „Artist si manager cultural la 16 ani” este creat in cadrul programului de Implicare Sociala prin Arta produs de Fundatia Ratiu Romania, Bucuresti.

Finantator: Directia Generala Educatie si Cultura, Programul Tineret in Actiune

Parteneri: Colegiul National Gheorghe Sincai, Colegiul National Ion Creanga, Liceul Economic Mircea Vulcanescu, Muzeul National George Enescu, Atelier 030202-contemporary art space, Clubul Taranului – Muzeul Taranului Roman, JCK – ideas and creation shop, Modernism.ro, calendarevenimente.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și aproape 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.