Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Petrecere cu blazon, pentru boieri iubitori de obște” în centrul istoric al Bucureștiului

0

Fundația PACT organizează o „Petrecere cu blazon, pentru boieri iubitori de obște”, cu specific medieval. Acesta este cel de-al doilea dintr-o serie de evenimente de strângere de fonduri din surse private pentru constituirea Fondului Comunitar pentru acțiune și transformare a satelor din sudul României.

Din acest Fond Comunitar, Fundația PACT va acorda grupurilor de inițiativă din zona de sud a țării granturi pentru proiecte comunitare și start-up-uri pentru activități generatoare de venit la nivel local, afaceri comunitare și inițiative antreprenoriale cu profil socio-cultural. Proiectele care vor fi susținute din Fondul Comunitar au ca scop dezvoltarea unei identități comunitare, prin mijloace creative.

Evenimentul va avea loc Miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.30, la Godot Café Teatru, din str. Blănari, nr. 14, sector 3, București.

Gazda evenimentului este cunoscuta actriță de la Teatrul Național din București, Lamia Beligan, fiica Maestrului Radu Beligan.

La eveniment vor participa, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri, parteneri și donatori, oameni cu inițiativă din mediul rural care au reușit, cu dedicare, pasiune și entuziasm, să transforme viața comunității în care trăiesc.

În intenția de a reconstitui atmosfera evului mediu românesc, Fundația PACT și prietenii săi au pregătit un program artistic și cultural deosebit, întregit de Performing Art, blazoane și Commedia dell’arte, dans și cântec medieval. Toate acestea – presărate cu jocuri de socializare, licitații distractive și tombole cu premii, cu obiecte donate și servicii prestate pro bono de artiști și designeri talentați și generoși, ca și produse tradiționale românești preparate cu drag de beneficiari și colaboratori ai Fundației PACT.

Momente speciale din cadrul evenimentului:

Performing Art – spectacol dedicat creat și interpretat de Adrian George Popescu, Ioana Marchidan, Antoaneta Cojocaru și Adrian Ciobanu;

Călătorie prin Europa medievală – concert No’MADS;

Muzică românească veche – Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti;

Licitație all pay – obiecte cu poveste și Licitație clasică – obiecte de artă (colaborare cu Casa Alis).

Începând din anul 2003, echipa Fundației PACT a sprijinit peste 100 de grupuri de inițiativă și mici organizații locale din sudul României să-și pună în practică ideile de îmbunătățire a calității vieții în comunitatea lor. Oameni din peste 100 de localități au beneficiat de instruire, consultanță și facilitare comunitară și mici finanțări oferite de Fundatia PACT. În anul 2011, am finanțat 17 proiecte comunitare în județele Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Prahova. Din Fondul Comunitar prevăzut a fi creat în acest an, Fundația PACT va finanța noi proiecte și inițiative în anii următori. Cu o finanțare de maxim 4500 RON din partea Fundației PACT, la care se adaugă contribuție locală semnificativă constând în muncă voluntară, materiale, donații și sponsorizări ale agenților economici, membrii comunităților construiesc locuri de joacă, surse de apă potabilă, renovează și revitalizează obiective culturale și turistice, organizează cercuri de talente și abilități pentru copii și tineri, încununate de schimburi intergeneraționale, organizează evenimente și acțiuni culturale tradiționale, repară drumuri de acces altfel impracticabile.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.