Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei rectori timișoreni uniți prin sport de Student Sport

0

Într-un cadru solemn și emoționant oferit de intonarea imnului național de către tenorul Traian Miscu, invitații de onoare la deschiderea oficială a Campionatului Național Universitar de Fotbal organizat de Student Sport România s-au bucurat de ocazia de a le ura bun venit și succes studenților din această etapă.

La eveniment au participat:
prof.univ.dr. Marilen Pirtea – Rector al  Universității de Vest,
prof.dr.ing. Viorel Șerban – Rector al Universității Politehnice,
prof.dr. Paul Pîrsan – Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului,
Flavius Nastor – Director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș,
Maria Anca Corescu – Director al Casei de Cultură a Studenților,
Florin Bătrânu – Ambasador Student Sport,
Adrian Socaciu – Fondator Student Sport.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de gazda evenimentului, prof.dr.ing. Marilen Pirtea. Neezitând să fie alături de studenți, de sport și de tineret, domnul Pirtea nu a putut decât să se bucure de ocazia de a fi împreună cu ceilalți doi rectori timișoreni, dar mai ales pentru că acestă ocazie a fost dată de un cadru sportiv. “Prima acțiune care pune la aceeași masă trei rectori este una prin sport. Sportul este un element esențial în viața fiecăruia. Vreau să felicit organizatorii, să vă felicit pe voi cei care ați răspuns. Universitatea de Vest Timișoara va fi un permanent susținător al sportului, tinereții, energiei și fairplay-ului.”

Adrian Socaciu, fondatorul și nucleul echipei Student Sport le-a mărturisit tuturor celor prezenți că inițiativa i-a aparținut. Student fiind, a simțit nevoia unei competiții de acest fel și a creat-o. Acum vorbește cu multa pasiune despre identitate, despre valori, despre o cultură frumoasă a sportului. Mai mult, îi invită pe tineri să ia initiativă, să creeze, să dezvolte pasiunile și visurile pe care le au. Doar în acest fel România va deveni țara pe care ne-o dorim. “Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? Înainte – împreună!”

Amintind de rivalitatea care există la nivel sportiv între universități, o rivalitate frumoasă care naște și prietenii, așa cum este cazul domnilor Pirtea și Șerban, cel din urmă a ținut să amintească beneficiile și valorile pe care le dobândim prin practicarea sportului într-un cadru organizat. Adresându-se tinerilor, le-a spus că “într-o lume în care ai atâtea posibilități, sportul este o soluție, sportul e echipă, sportul îți dă acum ceea ce viața îți va oferi din plin mai târziu – șansa de a trăi o competiție grea.”

Domnul Pîrsan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, a condus discursul spre partea socială și de identitate. Viziunea  Student Sport este de a crea un sentiment de aparteneță la grup, la universitate,la România. PaulPârsan a îmbrățișat acest concept și le-a vorbit studenților și celor prezenți despre nevoia de a duce țara mai departe, de a lăsa la o parte individualismul pentru un scop mai bun, comun. “Societatea noastră necesită eforturi deosebite pentru a ne coagula, iar acțiunea Student Sport este înscrisă în acest context larg.”

Unul din partenerii de nădejde ai Campionatului Național Universitar de Fotbal dela Timișoara este Casa de Cultură a Studenților. Deși profilul CCS este mai mult cultural, proiectul a fost pe placul Ancăi Corescu, directorul acestei instituții. Cu toată convingerea, ea a promis să susțină Student Sport “cel puțin o sută de ani de acum încolo.” Vizibil impresionat de amploarea competiției și a publicului din sală, Flavius Nastor, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, și-a oferit sprijinul la fenomenul care încearcă să convingă că „fără sport nu există sănătate.”

Dintre toți invitații, cel care a fost pus cel mai mult în dificultate a fost Florin Bătrânu, fostă glorie a fotbalului românesc și unul din ambasadorii Student Sport. El se va ocupa de coordonarea echipei Banatului ce va juca joi seara împotriva Generației de Aur și va trebui să se decidă din ce echipă va face parte. Mai mult, a încurajat echipele timișorene să aducă acasă trofeul dela Turneul Finaldin luna mai dela Iași.

Cei mai buni jucători de fotbal dela Universitateade Vest Timișoara, Universitatea “Politehnică” din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj și Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu se vor întrece pentru un loc în Turneul Final marți și miercuri în sala Banu Sport, iar joi în Sala Sporturilor Olimpia.

Intrarea este liberă.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.