Trei rectori timișoreni uniți prin sport de Student Sport

0

Într-un cadru solemn și emoționant oferit de intonarea imnului național de către tenorul Traian Miscu, invitații de onoare la deschiderea oficială a Campionatului Național Universitar de Fotbal organizat de Student Sport România s-au bucurat de ocazia de a le ura bun venit și succes studenților din această etapă.

La eveniment au participat:
prof.univ.dr. Marilen Pirtea – Rector al  Universității de Vest,
prof.dr.ing. Viorel Șerban – Rector al Universității Politehnice,
prof.dr. Paul Pîrsan – Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului,
Flavius Nastor – Director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș,
Maria Anca Corescu – Director al Casei de Cultură a Studenților,
Florin Bătrânu – Ambasador Student Sport,
Adrian Socaciu – Fondator Student Sport.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de gazda evenimentului, prof.dr.ing. Marilen Pirtea. Neezitând să fie alături de studenți, de sport și de tineret, domnul Pirtea nu a putut decât să se bucure de ocazia de a fi împreună cu ceilalți doi rectori timișoreni, dar mai ales pentru că acestă ocazie a fost dată de un cadru sportiv. “Prima acțiune care pune la aceeași masă trei rectori este una prin sport. Sportul este un element esențial în viața fiecăruia. Vreau să felicit organizatorii, să vă felicit pe voi cei care ați răspuns. Universitatea de Vest Timișoara va fi un permanent susținător al sportului, tinereții, energiei și fairplay-ului.”

Adrian Socaciu, fondatorul și nucleul echipei Student Sport le-a mărturisit tuturor celor prezenți că inițiativa i-a aparținut. Student fiind, a simțit nevoia unei competiții de acest fel și a creat-o. Acum vorbește cu multa pasiune despre identitate, despre valori, despre o cultură frumoasă a sportului. Mai mult, îi invită pe tineri să ia initiativă, să creeze, să dezvolte pasiunile și visurile pe care le au. Doar în acest fel România va deveni țara pe care ne-o dorim. “Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? Înainte – împreună!”

Amintind de rivalitatea care există la nivel sportiv între universități, o rivalitate frumoasă care naște și prietenii, așa cum este cazul domnilor Pirtea și Șerban, cel din urmă a ținut să amintească beneficiile și valorile pe care le dobândim prin practicarea sportului într-un cadru organizat. Adresându-se tinerilor, le-a spus că “într-o lume în care ai atâtea posibilități, sportul este o soluție, sportul e echipă, sportul îți dă acum ceea ce viața îți va oferi din plin mai târziu – șansa de a trăi o competiție grea.”

Domnul Pîrsan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, a condus discursul spre partea socială și de identitate. Viziunea  Student Sport este de a crea un sentiment de aparteneță la grup, la universitate,la România. PaulPârsan a îmbrățișat acest concept și le-a vorbit studenților și celor prezenți despre nevoia de a duce țara mai departe, de a lăsa la o parte individualismul pentru un scop mai bun, comun. “Societatea noastră necesită eforturi deosebite pentru a ne coagula, iar acțiunea Student Sport este înscrisă în acest context larg.”

Unul din partenerii de nădejde ai Campionatului Național Universitar de Fotbal dela Timișoara este Casa de Cultură a Studenților. Deși profilul CCS este mai mult cultural, proiectul a fost pe placul Ancăi Corescu, directorul acestei instituții. Cu toată convingerea, ea a promis să susțină Student Sport “cel puțin o sută de ani de acum încolo.” Vizibil impresionat de amploarea competiției și a publicului din sală, Flavius Nastor, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, și-a oferit sprijinul la fenomenul care încearcă să convingă că „fără sport nu există sănătate.”

Dintre toți invitații, cel care a fost pus cel mai mult în dificultate a fost Florin Bătrânu, fostă glorie a fotbalului românesc și unul din ambasadorii Student Sport. El se va ocupa de coordonarea echipei Banatului ce va juca joi seara împotriva Generației de Aur și va trebui să se decidă din ce echipă va face parte. Mai mult, a încurajat echipele timișorene să aducă acasă trofeul dela Turneul Finaldin luna mai dela Iași.

Cei mai buni jucători de fotbal dela Universitateade Vest Timișoara, Universitatea “Politehnică” din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj și Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu se vor întrece pentru un loc în Turneul Final marți și miercuri în sala Banu Sport, iar joi în Sala Sporturilor Olimpia.

Intrarea este liberă.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează