Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Ultima Tură de Cultură din acest an are loc sâmbătă, 30 noiembrie

0

După mai multe trasee reușite de alergare prin Banat, Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș invită toți pasionații de cultură prin alergare la ultima Tură de cultură din 2019.

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, pasionații de jogging pot alege Tura de cultură CHAAK, cu vizitarea cetății uitate de la Ciacova și a ariei de protecție specială Pădurea Macedonia. Echipa Alergotura care se ocupă de organizarea turelor de alergare, împreună cu echipa Direcției Județene pentru Cultură Timiș care va asigura ghidajul turistic și informațiile despre obiectivele istorice, invită doritorii să se înscrie aici.

Aceasta este ultima tură de cultură din acest an, după un șir reușit de ieșiri în natură cu alergare și vizitare, dintre care amintim Traseul Kurganelor din zona Igriș – Sânpetru Mare, Tura Sanctuarelor din zona Parța – Cebza, Traseul Șvabilor pe tura Jimbolia – Grabaț – Lenauheim și Traseul Banatul montan pe ruta Gladna Română – Zolt. Cu o medie de 50 de participanți la fiecare întâlnire, aceste ture de cultură reprezintă un succes pentru organizatorii care fac acest lucru din pasiune. Promovarea valorilor istorice amintește astfel locuitorilor Banatului că această zonă merită redescoperită și înțeleasă pentru a suda comunitatea locală. Organizarea turelor de cultură a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Consiliul Județean Timiș.

Începând cu turele sportive de alergare la Murani – Cornești, Jdioara, Mașloc – Charlotenburg, Pietroasa – Crivina de Sus – Poieni, Tura de cultură este un proiect care dorește să atragă grupurile de alergători amatori din comunitatea locală și regională, iubitorii de mișcare de toate vârstele, pentru a promova explorarea zonelor rurale, departe de poluare și zgomot. În acest fel sunt create oportunități pentru comunitățile rurale care pot dezvolta servicii și activități în domeniul turismului.

 

„Tura de cultură este un proiect prin care am descoperit noi trasee de alergare, dar și destinații cu potențial turistic. Am putea spune că a fost șansa pentru câteva sute de iubitori de mișcare să descopere resursele turistice ale Banatului despre care puțină lume știe. Ne dorim să continuăm acest proiect și în anul 2020”, a spus președintele Alergotura, Adrian Ciutina.

Pentru mai multe detalii, toți cei interesați sunt invitați să urmărească pagina de Facebook Alergotura și să se înscrie la turele viitoare, urmărind site-ul Clubului Sportiv Asociația Alergotura.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.