Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timişoara: Timotion a surprins prin amploare la cea de-a patra ediţie

0

Cel mai mare eveniment de alergare din Timişoara în scop caritabil a adus în inima oraşului mii de persoane, alergători şi organizatori, de toate vârstele.

 

La cea de-a patra ediţie, Timotion a impresionat prin amploarea pe care a avut-o în 22 aprilie 2018. Peste 4200 de persoane s-au înscris pentru a fi la startul unei dintre cele 6 curse. La finalul evenimentului, organizatorii spun că au fost prezenţi spre 5000 de participanţi, considerând însoţitorii copiilor, partenerii evenimentului şi voluntarii.

Statisticile evenimentului arată că Timotion este asumat de comunitatea locală că fiind acel moment din an în care să fii prezent înseamnă un gest al bucuriei şi recunoştinţei de a avea oameni dragi aproape şi, totodată, un gest al carităţii şi implicării civice pentru mai binele tuturor.

Cifrele ediţiei sunt următoarele:

  • 4369 înscrieri pentru eveniment, mai bine de 1.2% din locuitorii Timişoarei
  • 4003 alergători confirmaţi
  • 52 de pompieri din detaşamentele Timişoara, Lugoj, Făget, Deta, Sânnicolau Mare la start
  • Aproximativ 230.000 de lei donaţi din taxele de înscriere şi din sponsorizările companiilor
  • Peste 16.000 de kilometri alergaţi, mai mult decât diametrul ecuatorial al Pâmântului
  • S-a alergat pentru Timotion şi în Germania, şi Georgia.

Suntem onoraţi de răspunsul oamenilor la invitaţia pentru Timotion din acest an. Bucuria de a fi realizat o ediţie cu aşa succes este nemăsurabilă pentru noi. Am avut obiective ambiţioase anul acesta. Pe unele le-am îndeplinit, pe altele continuăm să le promovăm publicului pentru a le realiza. Ceea ce părea extrem de greu acum 2-3 săptămâni, astăzi, după energie Timotion şi reacţiile publicului ne mobilizăm pentru a continua strângerea de donaţii ca să putem finanţa integral cele 18 proiecte”, a spus Cristina Potra Mureşan, coordonatorul evenimentului.

Timotion este un catalizator al comunităţii. Fiecare participant şi-a adus contribuţia la ceea ce s-a întâmplat ieri, fiecare companie parteneră a ajutat la construirea acestui moment special, fiecare voluntar a concretizat o parte din eveniment. Transmitem mulţumirile noastre tuturor şi ne propunem să mergem mai departe”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.

Donaţiile se mai pot face până în 10 mai 2018, inclusiv, apelul fiind transmis atât pentru public, cât şi pentru companiile din Timişoara şi din regiune. Suma necesară este de aproximativ 45.000 de lei. Detalii despre proiecte sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara.

Timotion are loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, precum şi datorită susţinerii sponsorilor: MGI Coutier, Flexik Automation, Visma, Profi, Ness, Continental și a numeroși parteneri și colaboratori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.