Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: S-au deschis înscrierile la Timotion! Se fac donații pentru 23 de proiecte cu valoare totală de 774.000 de lei

0

S-au deschis înscrierile pentru Timotion! Sunt așteptați 7.500 de participanți.

Cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării are loc anul acesta în 26 aprilie. Înscrierile sunt deschise, iar publicul este îndemnat să facă donații pentru cele 23 de proiecte care au nevoie de finanțare. Din comunitatea Timotion pot să facă parte atât alergători, cât și persoane care nu aleargă dar doresc să ofere ajutor unor grupuri vulnerabile.

Chiar dacă Timotion este un eveniment de alergare, participarea este posibilă și pentru non-alergători, prin intermediul donațiilor pentru proiecte sau pentru un alergător campion. Le propunem tuturor celor care consideră că spiritul civic este valoros să privească 26 aprilie ca pe o sărbătoare a comunității, în care celebrăm implicarea și contribuția, a spus Cristina Potra Mureșan, din partea organizației Alergotura, co-organizator Timotion.

La a șasea ediție, Timotion are un număr mai mare de proiecte ceea ce a crescut și obiectivele evenimentului. Sunt așteptați la startul celor șapte curse peste 7.500 de alergători, iar valoarea donațiilor pe care organizatorii și-au propus să o atingă este de 774.000 de lei, cu 50 la sută mai mult decât în 2019.

 

Organizațiile propun proiecte menite să schimbe lucrurile în mai bine, proiecte creative pentru probleme reale ale comunității. Ca și până acum, în topul propunerilor sunt temele de sănătate și educație. Apreciem interesul în creștere pentru protecția mediului și protecția animalelor, o temă relevantă la nivel global, și pentru intervenții de protejare și restaurare a patrimoniului. Recomandăm publicului să parcurgă lista proiectelor și să susțină mai mult decât doar unul. Mizăm pe un număr cât mai mare de donatori. Cu cât suntem mai mulți cei care contribuim prin participare sau prin donații, cu atât cresc șansele ca toate proiectele să fie finanțate integral, a menționat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator Timotion.

Participarea la Timotion este posibilă astfel:

  • Ca alergător, prin participarea la una dintre cele 7 curse ale evenimentului, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă. Pot participa de la copii însoțiți de părinți, până la alergători profesioniști;
  • Ca donator, prin donații directe către proiecte sau prin susținerea campionilor Timotion, care vor aduna fonduri pentru unul dintre cele 23 de proiecte.

Înscrierile sunt deschise până în 6 aprilie 2020. Detalii despre proiecte, înscrieri, curse și condiții de participare sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Publicul este invitat să urmărească noutățile și pe pagina de Facebook Timotion.

Organizatorii sunt Asociația Club Sportiv Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, care beneficiază de sprijinul sponsorilor: Decathlon, Continental, Flexik Automation, Hamilton, Visma, Akwel, Profi și a numeroși parteneri și colaboratori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.