Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: EcoStuff Romania demarează proiectul Urban Intervention 2017

0

Bicicliștii din Timișoara sunt invitați să-și spună părerea despre rastelurile și locurile de parcare destinate bicicletelor completând pentru început un chestionar online

EcoStuff Romania în parteneriat cu Flex Romania demarează azi proiectul Urban Intervention 2017, care presupune realizarea de rasteluri funcționale pentru biciclete și montarea acestora în oras (pentru a îmbunătăți infrastructura existentă) precum și conceperea unui ghid de infrastructură urbană destinată parcării bicicletelor.

piata victoriei fructus

Numărul persoanelor care au ales bicicleta ca o alternativă ecologică de deplasare prin oraș este în continuă crestere în Timișoara. Cu toate acestea numărul locurilor de parcare corespunzătoare pentru parcarea bicicletelor este practic inexistent. Fie găsim rasteluri vechi și ruginite, fie rasteluri noi, dar construite incorect și ineficiente, foarte vulnerabile la furt, motiv pentru care întâlnim la tot pasul biciclete legate de copaci, stâlpi, garduri sau țevi de gaz.

 „Considerăm că o suplimentare a rastelurilor funcționale și o bună amplasare a acestora ar încuraja și mai mult folosirea bicicletei în oraș. În plus, ele pot fi adevarate sculpturi urbane, care contribuie la creșterea calității spațiului urban. Vrem să suplimentăm locurile de parcare existente cu 60 de locuri pentru început și sperăm să repetăm proiectul.” – Radu Rusu, EcoStuff Romania.

Proiectul se va desfășura în 3 etape, iar bicicliștii din Timișoara și din împrejurimi se pot implica în fiecare dintre acestea.

  1. Identificarea calităților necesare unui rastel din punct de vedere al funcționalității și a locațiilor potrivite pentru amplasarea acestora.
  1. Construirea rastelurilor – concurs de design urban, care trebuie sa îndeplinească anumite condiții constructive stabilite în etapa anterioară
  1. Amplasarea acestora pe domeniul public și monitorizarea lor pentru a le evalua eficiența

spitalul judetean universitatea de vest

Pentru început, invităm participanții pe 2 roți din trafic să-și dea cu părerea cu privire la infrastructura existentă în Timișoara și să ne spună cum ar îmbunătăți ei calitatea parcărilor pentru biciclete, completând chestionarul online până în data de 29 Ianuarie 2017.

Urban Intervention 2017 este un proiect inițiat de EcoStuff Romania în parteneriat cu Flex Romania, finanțat de Flex Foundation.

Site: http://ecostuff.ro/urban-intervention-2017/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/EcoStuff.Romania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.