Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Creştere spectaculoasă a implicării publicului în Timotion 2018

0

Cea de-a patra ediţie a celui mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul ţării a surprins organizatorii cu implicarea publicului prin participare şi donaţiile făcute. Timotion s-a încheiat cu cifre spectaculoase.

Faţă de ediţia din 2017, numărul participanţilor a crescut cu 36%, s-a dublat numărul copiilor care au participat la cursele pe distanţe scurte, iar donaţiile pentru proiecte au crescut cu 27%.

Donaţiile suplimentare, faţă de taxele de înscriere, reprezintă aproape 50% din totalul sumei colectate pentru cele 18 proiecte înscrise anul acesta pentru finanţare. Ne bucură că Timotion continuă să crească şi sub aspectul filantropiei, cu companii şi persoane fizice care au făcut donaţii consistente. Numărul persoanelor şi companiilor care au susţinut proiectele Timotion atât prin intermediul taxelor de participare, cât şi al donaţiilor suplimentare a crescut proporţional cu întregul eveniment, adică circa 30%. Numărul donatorilor care, deşi nu au participat la curse, au ales să susţină un proiect (direct sau prin intermediul unui campion al proiectului) a crescut cu 50%”, a declarat Cristina Potra Mureşan, coordonatoarea Timotion.

Campioana donaţiilor a rămas şi în acest an compania MGI Coutier, care a donat 30 000 RON către  3 proiecte Timotion. Numărul celor care le calcă pe urme este în creştere.

În ceea ce priveşte impactul financiar asupra celor 18 proiecte, jumătate şi-au depăşit sau au fost la câteva procente distanţă de atingerea obiectivului de strângere de fonduri propus.

În perioada următoare, Fundaţia Comunitară Timişoara va colabora cu fiecare organizaţie în parte pentru a re-evalua proiectele în funcţie de suma strânsă în cadrul Timotion şi alte surse de finanţare alternative care pot fi avute în vedere, dupa caz.

Donatorii Timotion pot afla despre evoluţia proiectelor pe site-ul Fundaţiei Comunitare Timişoara şi pe pagina de Facebook Timotion.

Le mulţumim sponsorilor şi partenerilor, voluntarilor, participanţilor şi donatorilor. Frumuseţea Timotion constă tocmai în diversitatea modurilor de implicare pentru realizarea evenimentului şi a proiectelor, în multitudinea şi amploarea gesturilor de bunăvoinţă şi generozitate. Diversitate dincolo de care se regăseşte însă aceeaşi dorinţă de a face bine şi aceeaşi capacitate de a zâmbi şi de a aduce zâmbetul pe feţele celor din jur”, a adăugat Cristina Potra Mureşan.

Sub deviza: Timișoara se mișcă, am impulsionat timișorenii să vină la un loc pentru a pune în mișcare nu doar picioarele, ci și proiecte valoroase și inovative din Timișoara. Cum de la an la an evenimentul a crescut și a construit o comunitate de susținători în jurul lui, ne așteptăm ca și următoarele ediții să aducă laolaltă și mai mulți oameni”, a completat Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.

Următoarea ediţie Timotion va avea loc în 14 aprilie 2019.

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara.

Timotion a avut loc în 2018 datorită susţinerii sponsorilor principali: MGI Coutier, Flexik Automation, Visma, Profi, Ness, Continental, cu suportul instituţilor publice şi a numeroși parteneri și colaboratori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.