Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suflu nou traseelor de bicicletă și drumeții din jurul Reșitei adus de voluntari și platforme online

0

O ehipă de tineri din Reșița au pus bazele unei mișcări impresionante de iubitori și practicanți ai turismului și ciclismului montan, in Banat și nu numai. Incepând cu 2003, Asociația Bike Attack Reșița amenajează poteci de agrement și organizează evenimente care să aducă mai aproape tinerii de natură.

În preajma Reșiței, echipa Bike Attack au identificat și marcat un numar impresionant de trasee de drumeție și ciclism montan, iar in jurul lor a luat naștere unul dintre cele mai indrăgite concursuri de mountainbike din țară – Metal Enduro. Munca voluntară este sufletul acestei inițiative, iar când vorbim de trasee turistice întreținerea lor an de an este un efort substanțial. În vara asta, Bike Attack cu sprijinul Direcției Județene de Tineret și Sport Caraș-Severin au mobilizat o nouă echipă de voluntari și au adus un suflu nou celor 6 trasee, amenajând cateva puncte de odihnă și curățindu-le pentru drumeții care împart aceste trasee cu bicicliștii.

Traseele de biciclete și drumeții pot fi descoperite de turiști din toată lumea prin intermediul platformelor de specialitate și sunt acum parte din cea mai mare platformă pentru activități în aer liber din Europa. Acolo oaspeții curioși să descopere Banatul de munte pot personaliza și conecta traseele din jurul Reșiței cu alte peste 20 de destinații de agrement din regiune. Pentru a ține aproape mai mult timp oaspeți în aceste peisaje naturale și culturale incredibil de frumoase, astfel de platforme facilitează extinderea diversitatea experiențelor din perspectiva turistului. Traseele și experiențetel din jurul Reșitei pot fi descoperite mulțumită colaborării cu Romanian Travel Guide sau prin instalarea aplicației Outdooractive pe orice dispozitiv mobil.

Distanța acestora este medie, având punctele de plecare şi sosire în Reșița, traseele urmăresc să pună în valoare şi anumite locuri valoroase peisagistic dar se are în vedere şi aspectul de educație pentru sănătate în vederea promovării unui stil de viață sănătos care implică și mișcare în aer liber.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.