Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RowmaniaFEST – festivalul internațional al tulcenilor

0

Vineri începe la Tulcea cea de-a VI-a ediție a RowmaniaFest – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle. Va fi un weekend cu atmosferă de festival, sport, muzică, filme, statui vivante și expoziții foto, dar mai ales va fi un prilej de a discuta despre cum se poate dezvolta mai bine, mai repede și mai sustenabil orașul care este poarta de intrare în Delta Dunării, regina ecoturismului din România.

unnamed

La deschiderea oficială a festivalului vor vâsli pe Dunăre campionii Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov, și vor participa mai multe ambarcațiuni în sprijinul manifestării civice care își propune să sensibilizeze factorii decidenți în favoarea revenirii portului în administrarea Municipiului Tulcea.

Un festival cu adevărat internațional, RowmaniaFEST ne oferă prilejul să îi întâmpinăm, ca în fiecare an, pe participanții la Tour International Danubien (TID), cei care vin țările riverane Dunării, și își petrec vara vâslind cei peste 2500 de km, de la Pădurea Neagră până la Marea Neagră. Vom urmări mai multe competiții de vâslit (competiţia “Ivan Patzaichin” pentru pescarii profesioniști din Deltă, etapa locală și etapa națională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă ROWmania), și mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapă în Circuitul Național de Triatlon) și cea de a doua ediție a Cupei Europeană de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, care va reuni 45 de atleți din România, Austria, Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Letonia, Luxemburg, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row vor aduce pe scena de pe Faleză trupe din România, Republica Moldovă și Ungaria: SuperChill, Roman Iagupov & Radu Captari, Zdob & Zdub, Taxi, Voltaj, Urma, Jezebel & Victor Solomon, Four Bones Quartet, iar în spectacolul comunităților locale vor evolua ansamblul Chave Zurale și ansamblurile Odyseea și Zouzounia ale Asociației Comunității Tinerilor Eleni.

Noutățile din acest an sunt spectacolul cu statui vivante pe faleză oferit vineri seara de Teatrul Masca, filmele documentare despre Dunăre difuzate la Casa Avramide și expoziția foto “Delta Dunării. Oameni și ritualuri” (realizată de Vlad Bâscă). Prin colaborarea cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, aducem pentru trei zile la Tulcea Donau Lounge@Rowmania, un proiect care evidențiază conexiunile culturale din spaţiul dunărean, și încurajează mai mult dialog, mai multă toleranţă şi mai multă colaborare în Regiunea Dunării.

Sâmbătă și duminică, pe faleză, în dreptul Căpităniei, va fi deschis un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali. Vor fi prezenți: Asociația PRO Noviodunum, Comunitatea Luncavița, Asociația Ibida, Asociația Psihologilor Antreprenori, Asociația Sweet People, Souvenirs & Ecotourism, Asociația Mâini Întinse, Asociația EU Divers – Centru European pentru Diversitate, Asociația cultural tradițională a femeilor din Delta Dunării „Rusalca”/GAL Oamenii Deltei, Donau Lounge-Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Filmele pe care participanții le pot viziona gratuit sunt:

  • Ilegitim (România, 2016, regia: Adrian Sitaru, câștigător al premiului C.I.C.A.E. la Festivalul de Film de la Berlin) – proiecție în Piața Civică, sâmbătă 27 august, ora 21:00
  • Vad Szigetköz – The Inland Delta of the River Danube (documentar 52 minute, Ungaria, 2013, regia: Mosonyi Szabolcs). – subtitrare în limba engleză, proiecție Casa Avramide, sâmbătă 27 august, ora 18:00. Filmul prezintă viața faunei din cea mai mare Deltă uscată din Europa
  • Trans Duna 1-2. (documentar, 104 minute, Ungaria, 2014, regia: Somogyvári Gergő) – subtitrare în limba engleză, proiecție Casa Avramide, duminică 28 august, ora 12:00. Documentarul în două părți ne prezintă viața celor de pe navele de marfă de pe Dunăre, în timp ce urmărim fluviul de la izvor până la revărsarea în Marea Neagră, într-o tematică împărțită în patru părți după anotimpuri.
  • Tradiția e la modă (România, 2015, regia: Liviu Săndulescu) – proiecție în Piața Civică, duminică 28 august, ora 21:00
  • Filipovenii și cazacii lui Nekrasov (România, 2015, autor: Ana Preda) – proiecție în Piața Civică, duminică 28 august, ora 21:40

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, sub patronajul Guvernului României și al Reprezentanței Comisiei Europene, şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației: DC Communication, Raiffeisen Bank, Green Village, Green Dolphin, TUI TravelCenter, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Isuzu D-MAX, MOL România, Ciuc, Solaris, Zdrovit, TOLIL Company, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Direcția Rutieră a Poliției Tulcea, Serviciul Rutier IPJ Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Căpitănia Portului Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,DELTA”, Transport Public Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, Complex Delta, ICEM Tulcea, Deltacons, Federația Română de Triatlon, Asociația de Ecoturism din România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), American Nautics, Tour International Danube, SUP Academy, Geneza.

Parteneri media: Agerpres, Antena 3, Cațavencii, Dor de Ducă, Evenimente Tulcea, Gândul, Gazeta Sporturilor, Kooperativa 2.0, News.ro, Obiectiv Tulcea, OrașulTulcea.ro, Radio Delta, Radio România, Realitatea TV, Televiziunea Română, Yachting Pleasures, Ziare.com, Ziarul Delta.

 

www.rowmania.ro/2016          www.ecodeltadunarii.ro

www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin

www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.