„Pele al voleiului” se afla in Romania, la invitatia Cristinei Pirv. Brazilian Week la Academia de Volei Pîrv11 @ Cluj

0

Brazilian Week la Academia de Volei Pîrv11.

Pelé do Vôleise află la Cluj, la invitația Cristinei Pîrv.

José Francisco Filho, unul dintre cei mai buni jucători din istoria voleiului, cunoscut și ca Pelé do Vôlei”, se află în România, la invitația Cristinei Pîrv.

În perioada 9-13 ianuarie, legenda voleiului brazilian va preda lecții de volei la Academia de Volei Pîrv11. Copiii și adolescenții care se antrenează la Cluj-Napoca și Câmpia Turzii vor avea ocazia să învețe de la Pelé al voleiului”, multiplu campion, care a primit de 7 ori titlul de cel mai bun atacant al Braziliei.

José Francisco este o mare personalitate a voleiului brazilian, un sportiv extraordinar. Este un privilegiu pentru noi că va fi prezent la Cluj, mai ales pentru că deține cea mai mare academie de volei din Brazilia și avem multe de învățat de la el”, a transmis Cristina Pîrv.

José Francisco Filho, supranumit „Pelé do Vôlei” datorită stilului său de joc, similar cu cel al marelui fotbalist, a jucat la cluburi naționale și internaționale, pe post de atacant și opus. Reprezentând echipa națională a Braziliei, a câștigat de patru ori Campionatul Sud-American, a obținut medalia de bronz la Jocurile Panamericane din 1987 de la Indianapolis, medalia de bronz la Cupa Mondială din Japonia din 1981 și a fost semifinalist la Cupa Mondială din 1985. În competițiile de club, a câștigat de două ori Campionatul Sud-American de club, în 1984 și 1985 și două medalii de argint în 1986 și 1987. În perioada 1990-1992, a jucat la cluburi din Italia, apoi s-a întors în Brazilia, unde a început să lucreze ca antrenor, înființând școli de volei, dedicate formării viitorilor campioni. Timp de 15 ani, a fost antrenor la Minas Tênis Clube, iar în prezent este Director tehnic al Școlii de Volei Pelé și Secretar de stat al Sportului pentru statul Minas Gerais din Brazilia.

Academia de Volei „Pîrv 11” a fost înființată în 2019, din dorința Cristinei Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei a României din toate timpurile. Obiectivul principal al academiei constă în promovarea voleiului și educarea copiilor prin sport, pentru a deveni oameni și cetățeni mai buni, motto-ul acesteia fiind „Creștem generații de învingători”. Nu în ultimul rând, Academia de Volei „Pîrv 11” oferă copiilor pe care îi antrenează posibilitatea de a face performanță. Porțile academiei sunt deschise pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, iar în prezent aproape 150 de copii și adolescenți descoperă ce înseamnă disciplina și primesc validare și încurajare, adoptând o mentalitate de învingători. După 27 de ani petrecuți în afara României, timp în care a cucerit titlu după titlu, Cristina Pîrv s-a întors în țară pentru a împărtăși experiența sa și pentru a preda ștafeta generațiilor viitoare, pe care le antrenează pentru succes.

Antrenamentele cu José Francisco Filho vor avea loc la Cluj-Napoca, la Club Transilvania, în 11 ianuarie, între orele 19:00 – 21:00, respectiv în data de 13 ianuarie, între orele 18:00 – 21:00, precum și la Câmpia Turzii, la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, miercuri, 11 ianuarie, între orele 16:00 -18:00 și vineri, 13 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.