Oradea: Câteva cuvinte despre Ediția a VI-a a evenimentului sportiv caritabil „24 de ore pentru un zâmbet”

0

O nouă ediție a evenimentului sportiv caritabil „24 de ore pentru un zâmbet” va avea loc în data de 15-16 decembrie la Lotus Center. Scopul evenimentului caritabil este strângerea de fonduri în beneficiul secției de oncologie pediatrică a spitalului Gavril Curteanu din Oradea. Evenimentul lansat în 2012 de István Szokolszky (CS Xterra Sport Bihor) a ajuns la ediția a VI-a. Ideea de a sprijini secția de oncologie pediatrică a venit din două motive: din dorința de a mări șansele de vindecare ale celori mai vulnerabil pacienți ai instituției, precum și din dorința de a da o mână de ajutor cadrelor medicale din secție, care duc o luptă constantă pentru vindecarea și salvarea micilor pacienți.

Dată eveniment: 15 decembrie 18.00 – 16 decembrie 18.00

Locație: Lotus Center

Ajutorul ajunge în locul cel mai potrivit, întrucât personalul dedicat, în frunte cu Dl.Dr. Ritli Ladislau (șef secție) reușesc să obțină rezultate foarte bune și încurajatoare. Pentru că lupta din secția de oncologie pediatrică nu se termină niciodată, evenimentul va continua să o sprijine an de an, prin mijloacele care ii stau la dispoziție, chemând locuitorii orașului și nu numai să se implice în eveniment nu doar donând, dar și participând. Prin evenimentul sportiv caritabil dorim să atragem atenția publicului și invităm locuitorii orașului să facă un gest nobil de susținere, donând în beneficiul secției sus amintite.

Este important de știut că nu donăm bani. Donațiile sunt folosite pentru achiziționarea de echipamente medicale și consumabile, în funcție de nevoile secției prezentate de Dl. Dr.Ritli. În anii precedenți, din sumele colectate s-au donat secției INFUZIOMATE, NEBULIZATOARE (aparate pentru sterilizarea aerului), CONSUMABILE, precum și APARATE DE AER CONDIȚIONAT, pentru îmbunătățirea condițiilor de ședere ale copiilor în spital.

În acest an, adunăm fonduri pentru noi INFUZIOMATE, întrucât un aparat servește doar un singur pacient. Cu cât mai multe aparate ajung în secție, cu atât mai bine! Prețul unui infuziomat este aproximativ 2.000 Eur. Dorim să achiziționăm și noi aparate de aer condiționat. Prețul unui aparat performant ajunge și la 1.000 Eur. Este nevoie și de APARATURA DE COAGULARE pentru laborator, care în funcție de performanțe poate costa între 2.000 – 10.000 Eur.

În momentul de față 18 copii sunt internați la secția de oncologie, dar sunt și aproximativ 45 de copii care revin la controale regulate. O veste îmbucurătoare și încurajatoare este, că 2-3 dintre copii vindecați vor participa la eveniment alergând sau pedalând pentru șansele de vindecare ale celorlați.

Descrierea evenimentului: doi sportiv de anduranță aleargă și pedalează 24 de ore încontinuu (între 15.12.2017 ora 18.00 – 16.12.2017 ora 18.00), pe o bandă de alergare și pe o bicicletă staționară în zona Food Court din Lotus Market. István Szokolszky va alerga 24 de ore, ca în fiecare an, iar anul acesta i se alătură Pop Ionuț Gabriel (Bistrița) pentru a pedala 24 de ore. Două benzi de alergare și două biciclete sunt disponibile pentru public, pentru a se putea alătura sportivilor pentru intervale de timp de 30 de minute (sau multiplul acestuia). Doritorii sunt rugați să se programeze înt-un tabel programator online (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nI5i4Knucy4-Z9_a-FXRdsZCMW1xsAkF9sE40IFf9po/edit#gid=0 ) sau telefonic la numărul: 0727-707.404. Participarea se poate face în schimbul a 50 RON pentru 30 de minute de alergare/pedalare.

Și în acest an ni se alătură oameni cu inimă mare din alte orașe: Mara Morosan, medic de familie și ultramaratonistă din Timișoara, care va alerga 12 ore alături de István, Pop Ionut Gabriel, tânăr triatlonist din Bistrița, care va pedala 24 de ore și Elek Keller, pompier și triatlonist din Püspökladány, care va alerga 3 ore împreună cu familia și va aduce donații din orașul de reședință.

Donații se pot face în 3 feluri, donând ORICE sumă, în funcție de posibilității fiecăruia: prin donație directă la eveniment, prin transfer bancar în contul INGB 0000 9999 0396 5832 deschis la ING bank (titular ACS Xterra Sport Bihor), cu specificația „24h pentru un zâmbet” sau online pe pagina GALANTOM: http://xterra.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=5148

Invităm deci toți orădenii inimoși să vină alături de noi, să alerge sau pedaleze pentru copii bolnavi adunănd nu doar kilometri, dar și bani, care până la urma se vor transforma în ȘANSE.

Companiile locale au ocazia să facă un gest de responsabilitate socială, devenind astfel un model de implicare și un exemplu de urmat în mediul de afaceri.

Linkuri utile:

Pagină Facebook: https://www.facebook.com/24deorepentruunzambet/

Pagină eveniment FB: https://www.facebook.com/events/1212553308848642/

Tabel online programator: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nI5i4Knucy4-Z9_a-FXRdsZCMW1xsAkF9sE40IFf9po/edit#gid=0

Pagină donație online: http://xterra.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=5148

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.