Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O luna pana la cursa de 620 km Cluj-Constanta pentru educatia a 100 copii cu cancer

0

Robert are 17 ani și locuiește într-un sătuc din România, împreună cu mama sa și cu trei frați mai mici. Viața nu i-a fost niciodată ușoară, iar în urmă cu trei ani l-a mai provocat la o luptă, cea mai grea dintre toate câte există și pe care niciun copil nu ar trebui să o poarte vreodată: un diagnostic oncologic (tumoră cerebrală – meduloblastom).La doar 14 ani – vârstă complicată, a primei îndrăgostiri, a primului examen important – Robert avea de trecut prin încercări înspăimântătoare chiar și pentru cei mai puternici oameni mari. Și a trecut prin toate: operații pe creier, cure de radioterapie și chimioterapie. Nimic nu l-a putut face pe Robert să-și piardă curajul, încrederea și zâmbetul. Când îi era cumplit de greu, zâmbea pentru mama lui, pentru a-i răsplăti dragostea și a-i alunga spaimele. În plus, nu a renunțat la școală, a muncit enorm să recupereze tot ce a pierdut din cauza bolii.  Din ianuarie 2020, Robert este beneficiar MagicEDU (bursa educațională, în valoare de 500 de lei/lună), iar felul în care a chibzuit acești bănuți este o lecție demnă de predat la cursurile de antreprenoriat – un copil care nu a avut vreodată bani de gestionat, pentru că dintotdeauna familia lui a trăit de pe azi pe mâine, a reușit să acopere din bursă atât nevoile lui pentru școală, cât și ale întregii familii: a făcut abonament la internet și a mai cumpărat un telefon, pentru ca toți frații lui să aibă access la orele online, a cumpărat un cal pentru a munci cu el cu ziua și a asigura astfel o sursă de venit pentru familia lui, a făcut o listă cu planuri pentru un viitor mai bun pentru toți ai lui.

In ianuarie 2020, Asociatia Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei, care să-i ajute să nu abandoneze școala și să-și urmeze visele. Este un proiect in care eu cred si pentru care anul trecut am participat la cursa Arctic Ultra de la Polul Nord. Din cauza pandemiei anul acesta nu voi putea merge la Polul Nord, insa voi alerga de la Cluj la Constanta pentru a face cunoscuta cauza copiilor bolnavi si pentru a le sustine educatia.A mai ramas o luna pana la startul care va avea loc pe 1 martie, la ora 08:00, de la Casa Radio Cluj. Alaturi de Alex, Anca, Cristi si alti alergatori vom alerga pentru educatia a 100 de copii cu cancer.
Dă-ne o mână de ajutor.
Avem zilnic de învelit și mângâiat peste cinci mii de copii cu afecțiuni grave.
Redirecționează 3.5%
Donatie online prin card bancar
SMS 8844, mesaj BURSA, 2 euro
Compania ta poate ajuta in primul trimestru printr-o donatie deductibila de la impozit.
Descarca contract

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.