Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LANSAREA programul de bike-sharing “I’Velo” la Timisoara: 100 de biciclete in doua centre!

0

S-a dat startul sezonului “I’Velo” 2013

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria Municipiului Timisoara lanseaza azi, programul de bike-sharing “I’Velo” la Timisoara.

La fel ca si in 2012, in Timisoara vor fi doua centre de inchiriere I’Velo, primul va fi amplasat in Parcul Copiilor iar cel de-al doilea in parcarea Hotelului Timisoara. Cele doua centre vor fi interconectate si vor pune la dispozitia timisorenilor 100 de biciclete.

“Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Extinderea proiectului I’Velo la Timisoara in 2012, cu doua centre interconectate a fost un succes, astfel ca si in acest sezon velo timisorenii se vor putea bucura de cele 100 de biciclete din centrele I’Velo din Parcul Copiilor si parcarea Hotelului Timisoara. Ii asteptam in numar cat mai mare, sa aratam impreuna ca romanii vor sa pedaleze si isi doresc bicicleta ca mijloc de transport alternativ.“ a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 i love velo

Despre I’Velo

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vorputea fi gasite in Bucuresti – parculHerastrau, TineretuluisiIzvor, Timisoara –  ParculCopiilor, Iasi –ParculCopou (langastatuiaMihaiViteazu), Brasov – PiataSfatuluisi Constanta – parculTabacariei.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

Anul 2012 a fost marcat de o serie de noutati:

  • Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara)
  • Sisteminformatic de inchiriere a bicicletei: dupainscriereainitiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doarprinprezentareabuletinului
  • Program de inchiriere flexibil
  • Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro
  • Modernizarea centrelor de inchiriere
  • Innoirea parcului de biciclete

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.
Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.
Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.

www.ivelo.ro, www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.