Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jocurile Naționale Special Olympics România 2016 iau startul la Arad

0

Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad organizează, în perioada 27 – 29 mai, cel mai mare eveniment sportiv anual din România pentru persoanele cu dizabilități intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România.

La eveniment și-au anunțat prezența 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații și școli speciale din toată țara, un total de 62 de delegații din România și din Ungaria. Sportivii vor concura la atletism, badminton, bocce și înot.

DSC_0141

Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România va avea loc la Sala Polivalentă din Arad, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19:00.

Alergarea cu Flacăra Speranței (echivalentul Torței Olimpice), Jurământul Special Olympics, defilarea delegațiilor sportive, arborarea Steagului Special Olympics și spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga sunt doar câteva dintre momentele Jocurilor Naționale Special Olympics.

Flacăra Speranței va fi aprinsă de către reprezentanți ai autorităților județene și locale, urmând a fi purtată începând cu ora 18:00 și de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Unitatea Militară Arad, sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics. Traseul flăcării pornește din fața Primăriei Arad, continuă pe Bulevardul Revoluției – Podgoria -Calea Iuliu Maniu – Sala Polivalentă.

Pe lângă competițiile sportive care se desfășoară pe parcursul celor trei zile de concurs, zilele de 27 și 28 mai vor fi dedicate și evaluărilor medicale gratuite pentru sportivii Special Olympics, oferite de către medici specialiști voluntari și studenți ai Facultății de Medicină de la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad. În cele două zile vor avea loc evaluări medicale la 6 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion și FUNfitness. Cu sprijinul partenerilor, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări medicale în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante.

Evenimentul are ca parteneri Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Asociația Integra din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea Națională pentru Educație Fizică și Sport București, Colegiul Național „ Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Directia Județeană de Sport și Tineret Arad, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, CSM Arad, Colegiul Național „Vasile Gloldiș”, Liceul Teologic Penticostal Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul „Csiky Gergely”, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad și Club Sportiv Special Olympics România.

Jocurile Naționale Special Olympics România sunt organizate cu sprijinul Hervis Sports and Fashion România – Partener Tehnic Special Olympics Romania, Lions, Safilo, Essilor, Golisano, Astra Vagoane Arad, Real, Aqua Carpatica, Herbalife, Tarom , Fan Courier – Curierul

Oficial Special Olympics România, Colgate, Optimed, Otomed, Sonorom, Miraflex, Alpin57 Lux si SC Prodlacta SRL.

Parteneri media: Agerpres, TVR Timișoara, Radio Romania Timișoara, Cohn and Jansen JWT, Adrenallina Media și George Bufan Photography.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.