Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ivan Patzaichin vă așteaptă la Tulcea, la RowmaniaFest!

1

Ediția 2015 a Festivalului Rowmania Fest începe mâine la Tulcea, și oferă motive de petrecut timpul în aer liber pentru tot weekendul. Festivalul se află la a cincea ediție, și este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

1

Vom deschide seria întâmplărilor de weekend cu o paradă terestră, pe un traseu care începe de pe Faleza Dunării, traversează orașul prin strada Unirii până la Piața Civică, pentru a se reîntoarce și reuni în fața scenei Festivalului cu parada pe apă, alcătuită din ambarcațiuni care vin de Dunăre, într-un format de-acum tradițional pentru Festivalul Rowmania. O altă noutate a actualei ediții este organizarea Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, o premieră absolută pentru România. Vor concura atleți din România, Germania, Polonia, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria, Slovacia și Azerbaidjan.
Cele trei seri de rock ‘n row oferă concerte cu Holograf, Blue Nipple Boy, Mahala Rai Banda, Kumm, Stela Enache și Silvia Dumitrescu, și mulți alții, iar serile de proiecții în aer liber aduc două filme românești de referință: De ce eu? în regia lui Tudor Giurgiu, și multpremiatul Aferim!, al lui Radu Jude.
A cincea ediție a Festivalului este un bun prilej de a trece în revistă cinci dintre cele mai vizibile proiecte derulate de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în Deltă. Acestea se subordonează ideii de dezvoltare locală neinvazivă, bazată pe potențialul natural și cultural al Deltei, și au fost imaginate în speranța că pot fi preluate, în continuare, de comunitățile unde se desfășoară.
1. LOTCA HABITAT – primul serviciu de pescaturism din România, lansat de curând în localitatea Mila 23, locul unde s-a născut Ivan Patzaichin. Turiștii sunt invitați să-i însoțească pe pescari în traseul lor zilnic printre vârșe și vintire, și apoi să găteacă împreună peștele colectat, în gospodăria lor, sau chiar pe malul Dunării, la ceaun, în gradina de legume www.pescaturism.ecodeltadunarii.ro
2. Triunghiul ecoturismului, Crișan, Caraorman, Mila 23. Un proiect de dezvoltare a ecoturismului, prin două activități care pun în valoare potențialul turistic special al celor trei localități din miezul Deltei : birdwatching și un traseu culinar printre mâncărurile specifice locului. Proiectul mai oferă training pentru operatori de turism, lecții de ecoturism pentru copiii de școală, și își propune construirea și punerea pe piață a unei mărci colective de destinație ecoturistică. www.ecoturism.ecodeltadunarii.ro
3. « Case noi, șanse noi prin meserii vechi în Delta Dunării » – un proiect de stabilire a unui mecanism ecologic de reintegrare a deținuților cu nivel scăzut de școlarizare, dezvoltat în Chilia Veche, la penitenciarul Tătaru. Bazat pe conceptul de ecologie umană, proiectul pune accent pe componenta educațională și pe creșterea încrederii de sine pentru pregătirea deținuților pentru liberare. Peste 100 de deținuți vor învăța meserii tradiționale și le vor exersa lucrând în natură, pe grindul Tătaru, acolo unde deja s-a înalțat un ansamblu de case eco, ce va găzdui atelierele de meserii www.ecoreintegrare.ecodeltadunarii.ro
4. Proiectul de promovare a activităților alternative în rândul familiilor de pescari își propune să continue linia deschisă de proiectul de pescaturism, prin adăugarea altor două soluții alternative la pescuit : marangozeria și valorificarea papurii și stufului. Proiectul se desfășoară în 15 localități de pe teritoriul FLAG Delta.
5. Ivan Pescar fish-bar – restaurant cu specific exclusiv pescăresc deschis pe faleza Dunării, ca parte a unui hub de promovare și explorare a Deltei, care mai conține un centru de promovare a Pescaturismului și un magazin de suveniruri locale. https://www.facebook.com/pages/Ivan-Pescar/1456721501301741
Aceste proiecte completează efortul constant al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 de poziționare a Deltei ca « regina ecoturismului din Europa ».

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România, şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației: DC Communication, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Raiffeisen Bank, MOL România, Ciuc, Apa Nova București, Solaris, Zdrovit, Cronos SRL, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Direcția Rutieră a Poliției Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Căpitănia Portului Tulcea, Administrația Portului Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,DELTA”, Transport Public Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, Complex Delta, ICEM Tulcea, Deltacons, Federația Română de Triatlon, Apele Române, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, MicroFILM, Transilvania Film, Asociația de Ecoturism din România, WWF, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Geneza, American Nautics, Tour International Danube (TID) și SUP Academy.
Parteneri media: Televiziunea Română, Antena 3 – Observator, Mediafax, Radio România, Realitatea TV, Gazeta Sporturilor, Cațavencii, Dor de Ducă, Evenimente Tulcea, Kooperativa 2.0, OrașulTulcea.ro, Radio Delta, Restograf, Think Outside the Box, Yachting Pleasures.

Detalii în programul Festivalului (Anexă).

www.ecodeltadunarii.ro www.rowmania.ro
Contact: Raluca Munteanu, raluca.munteanu@dccom.ro, 0742.050.585
Cristian Mosoia, cristian.mosoia@rowmania.ro, 0756.024.155

www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin
www.facebook.com/IvanPatzaichin
www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.