Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cartare Let’s Do It, Romania in Timis / 27 august 2011

0

Acţiunea de cartare din 27 August, în cadrul Let’s Do It, România! Judeţul Timiș


Let’s Do It, România! este cel mai mare proiect de implicare socială din România, acţiunile din 2010 implicând peste 200.000 de voluntari. Prin acest proiect organizatorii îsi propun să cureţe deseurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singura zi: 24 Septembrie.

O etapă importantă în realizarea proiectului în 2011 o constituie inventarierea (cartarea) mormanelor de gunoi din Judeţul Timiş. Această acţiune se va desfăşura pe baza voluntariatului, Sâmbătă, 27 August.  În Judeţul Timiş cartarea este organizată de “Let’s Do It, România!” în colaborare cu Frigoglass, Continental Corporation, Timisoara Bikers, Plai.ro şi Geotim, numărul organizaţiilor implicate urmând să crească.

Informarea şi pregătirea voluntarilor înscrişi până acum în Timiş va avea loc Vineri, 26 august, de la ora 11.30 în Amfiteatrul Mare al Universităţii de Vest Timişoara. Toţi cei care dispun de GPS sau SmartPhone, bicicletă, maşină, motocicletă sau alt mijloc de transport, timp liber, energie şi mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să vină la informarea de la Universitatea de Vest sau să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Necesarul de voluntari pentru cartarea mormanelor de gunoaie din Judeţul Timiş este în mare parte acoperit, dar mai este nevoie de voluntari în zonele Lugoj, Făget, Buziaş, Sânnicolau Mare, Lovrin, Jimbolia, Deta, Gătaia, Recaş si Orţişoara. Invităm pe aceasta cale locuitorii judetului Timiş la o nouă acţiune de inventariere a mormanelor de gunoi.

Cartarea presupune inventarierea mormanelor de gunoi din afara localităţilor, pe coordonate GPS,  pentru a eficientiza activitatea din ziua curăţeniei. Mormanele de gunoi sunt deseurile aruncate de cetaţeni (fie ei localnici sau turişti) în natură, în zonele din afara localităţilor. Gropile de gunoi ilegale vor fi cartate şi semnalate autorităţiilor, fără a fi însă curăţate în această etapă. Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă. Acţiunea de curăţare va avea loc în 24 septembrie la nivelul întregii ţări, iar atunci numărul voluntarilor implicaţi este aşteptat să depăşească 500.000.

Anul trecut în Judeţul Timiş au fost identificate aproape 500 de mormane ilegale de gunoi, iar în ziua curăţeniei au fost strânşi mai bine de 19.000 de saci de gunoi (aproximativ 1500 de metri cubi).

Succesul Campaniei „Let’s Do It, România!” 2011 depinde în Judeţul Timiş de implicarea tuturor autorităţilor centrale şi locale, operatorilor de salubritate, colectorilor, reciclatorilor, trusturilor media, companiilor private şi persoanelor publice. Ne folosim de această ocazie pentru a-i invita Vineri, 26 August, la Amfiteatrul Mare al Universităţii de Vest Timişoara pentru a participa la informare şi pentru a găsi modalităţile optime de implicare. Mulţumim cu această ocazie partenerilor noştri de până acum, Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Timiş, Agenţia Regională Pentru Protecţia Mediului Timişoara, Primăria Timişoara.

Informarea si pregatirea voluntarilor inscrisi pana acum in Timis va avea loc Vineri, 26 august, de la ora 11.30 in Amfiteatrul Mare al Universitatii de Vest Timisoara. Toti cei care dispun de GPS sau SmartPhone, bicicleta, masina, motocicleta sau alt mijloc de transport, timp liber, energie si mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa vina la informarea de la Universitatea de Vest sau sa se inscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.