Bega chiar devine bulevard! Plus piste pentru biciclete!

0

Timisorenii pot utiliza in curand canalul Bega pentru transportul public. Cel putin asa isi propune administratia locala din Banat. Există chiar şi un proiect de construire a unor piste pentru biciclete pe malurile raului.

Bega – o nouă cale de transport în Timişoara şi în afara oraşului!

Canalul Bega va deveni, de anul viitor, o nouă cale de transport, atât în Timişoarei, cât şi în afara oraşului, până la frontiera cu Serbia, în urma lucrărilor de decolmatare şi ecologizare a râului.

Potrivit eurourbanism.ro „municipalitatea îşi propune ca pe zonele extreme ale oraşului, din Fabric până în Josefin, timişorenii să poată circula cu vaporetele, degajând, astfel, traficul urban.
Potrivit lui Titu Bojin, directorul Apelor Banat, proiectul este viabil, o primă dovadă fiind apariţia hidro-bicicletelor de agrement pe Bega, în Timişoara.

„Până la finele lui iulie, vom termina decolmatarea Canalului Bega până la Sânmihai. Până anul viitor întregul parcurs al râului va fi curăţat, până la frontiera cu Serbia. Administraţia judeţeană are un proiect de construire a unor piste pentru biciclete, pe malurile Begheiului, până la graniţa cu vecinii noştri”, a declarat, pentru AGERPRES, Titu Bojin.

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează