Alei pentru plimbari, piste de biciclete si terase pe malurile Begai in Timisoara

3

Veşti bune pentru timişoreni! Malurile Begăi se „reciclează”! Se transformă în alei pentru plimbări cu piste de biciclete şi terase!  Este adevărat, o parte din acest spaţiu este deja pus în circuitul turistic al oraşului! Multe locuri celebre ale oraşului bănăţean au făcut istorie pe malurile râului navigabil.

canalul-begaConform noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în şedinţa consiliului local din Timişoara, malurile Begăi pot fi transformate în alei pentru plimbări sau jogging, iar oamenii de afaceri pot amenaja terase, baruri sau cofetării. Potrivit PUZ-ului, cei interesaţi pot concesiona parcele, cu condiţia ca măcar 10% din acestea să fie amenajate cu spaţiu verde, iar clădirile propriu-zise să nu ocupe mai mult de 59% din terenul alocat.
În plus, autorităţile vor să amenajeze şi un traseu pietonal şi pentru biciclete, pe întreaga lungime a canalului Bega. Alei pietonale vor avea o lăţime de trei metri, iar cele pentru biciclişti – doi metri lăţime.

Mai multe informaţii sunt accesibile pe ziarero.realitatea.net

(foto Florin Ghindă, canalul Bega Timişoara, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. avatar

    Interesant cat de subiectivist este pozitivismul. Cum o stire este prelucrata de fricile, sperantele si atitudinile noastre in general, in pozitiva sau negativa.
    Cum am citit eu stirea asta: Cei din conducerea urbei vor sa picteze pe bani multi trotuare si piste de biciclete pe malurile Begheului (cum au mai facut) si sa se foloseasca de pretextul amenajarii zonei ca sa elibereze autorizatii de constructie care altfel nu ar putea fi eliberate. (desigur nu am la baza vreo informatie suplimentara, nu stiu ceva ce altcineva nu stie, e doar primul lucru pe care il gandesc, instinctiv ).
    Mi-e frica sa incerc sa citesc stirea asa cum ai prezentat-o tu, pentru ca cinismul ma impiedica. Cei care au reusit sa ramana optimisti cu privire la lucrurile bune care se intampla pentru noi ca si colectivitati, sunt niste persoane deosebite.
    Totusi, doar timpul va stabili de fapt daca stirea asta este/a fost pozitiva sau nu.

Comentează