Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A 7-a ediție a Triatlonului Fără Asfalt la mare, cel mai vechi triatlon off-road organizat în România, așteaptă peste 800 de concurenți la linia de start

0

Evenimentul sportiv va avea loc pe 04 iunie, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești
Fără Asfalt la mare face parte din circuitul de Cross Triatlon „140 de bătăi pe minut” al Federației Române de Triatlon

Cea de-a șaptea ediție a triatlonului Fără Asfalt, competiție premium dedicată sportivilor amatori și profesioniști de înot, ciclism și alergare, va avea loc pe 04 iunie, în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești, cu peste 800 de participanți care vor lua startul în competiție.

foto Mircea Struteanu  Fara Asfalt 2015_2
Triatlonul Fără Asfalt Intersport la mare face parte din circuitul celor cinci evenimente de Cross Triathlon (CTS) din calendarul FRTRI, circuit susținut de Fundația eMAG prin intermediul programului „140 de bătăi pe minut”.

Printre participanții din acest an se numără Ciprian Bălănescu, campionul național la triatlon și câștigător al ultimelor patru ediții Fără Asfalt la mare, și Mihai Baractaru, singurul triatlonist român calificat în finala mondială a circuitului Ironman.

„Reușim în fiecare an să facem din Fără Asfalt Intersport la mare mai mult decât un triatlon, de aceea punem accent pe peisaje, pe atmosfera de întâlnire cu prietenii și încercăm să le oferim concurenților câteva ore în care să își depășească propriile limite, să fie cu propriile gânduri și semne de întrebare. Și, pentru că pulsul accelerat și locurile frumoase prin care trece cursa pot oferi o parte din răspunsuri pentru acele semne de întrebare, ne place să credem că evenimentele noastre le amintesc participanților de o stare proprie copilăriei, când distracția și competițiile veneau împreună” spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.

Concurenții vor porni în competiție la ora 9:30, cu proba de înot de 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, vor continua cu proba de bicicletă de 32 km în rezervația naturală Hagieni – Albești și cu 6 km de alergare pe plaja și faleza Rezervației Marine 2 Mai – Vama Veche.

„Ca nivel de efort, competiția este undeva între un triatlon olimpic de șosea și unul sprint. Traseul este off-road, dar este abordabil pentru orice participant, fără diferențe de nivel semnificative și fără porțiuni foarte tehnice,” spune Tudor Vlad.

Evenimentul li se adresează atât celor pasionați de triatlon cât și celor care practică doar una dintre probele triatlonului, prin secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul deosebit și atmosfera prietenoasă îi aduc la eveniment și pe amatorii de ture în natură care nu sunt neapărat interesați de competiție.

În prezent, mai sunt disponibile 150 de locuri pentru triatlon și 40 de locuri pentru ștafete. Înscrierile la competiția din acest an se încheie la data de 30.05.2016 și pot fi făcute aici: http://www.faraasfalt.ro/formular-de-inscriere-pentru-triatlon/.

Fără Asfalt Intersport la mare 2016 va oferi un număr de 102 de premii, atât pentru sportivii elite (categoria Super Liga cf. regulamentului FRTRI), cât și pentru fiecare categorie de vârstă și câștigătorii ștafetelor.

Despre „Fără Asfalt”

„Fără Asfalt” a fost în 2010 primul triatlon off-road din România, iar până în prezent a rămas concursul de gen cu cel mai mare număr de participanți. Din lista celor înscriși la proba de triatlon în fiecare an, până la 30% se află la prima participare la acest gen de concurs.

Fără Asfalt este o asociație club sportiv care și-a definit ca scop popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic, de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.