Secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost dotată cu 25 de paturi de salon pentru copil și însoțitor în urma unei donații a Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

0

Managerul Secției de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova: Aceste paturi au fost foarte bine primite de către părinți și oferă siguranța pe care ne-o doream pentru copii.

Craiova, 20 iunie 2024: Secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost dotată cu 25 de paturi de salon (copil și însoțitor) în valoare de 217.284 lei, în urma unei donații a Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Donația a fost facută în urma campaniei anuale de strângere de donații McHappy Day, derulată în toate restaurantele McDonald’s din țară în perioada 20-26 noiembrie 2023, sub mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”. De asemenea, partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald au contribuit la susținerea ei până la finalul anului 2023.

Dotarea cu paturi de salon a Secției de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova face parte dintr-o donație de 220 de paturi de salon și ATI pentru șase dintre cele mai mari spitale și clinici de pediatrie din București, Craiova, Cluj-Napoca și Timișoara, valoarea totală a donației Fundației pentru Copii Ronald McDonald fiind de peste 3 milioane de lei.

Astfel, aproximativ 10.000 de copii și 5.000 de părinți vor beneficia anual de condiții mai bune de spitalizare, iar 2.000 de copii vor avea acces la servicii medicale de calitate cu ajutorul celor 24 de paturi ATI.

Celelalte cinci spitale pentru care au fost donate paturile sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” și Institutul Clinic Fundeni din București, Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Campania de dotare cu paturi face parte din programul “Alături de Spitalele de Copii”, derulat de Fundația pentru Copii Ronald McDonald de 26 de ani în România, perioadă în care a oferit spitalelor de pediatrie din țară suportul de care au nevoie și pe care acestea l-au solicitat.

Proiectul s-a derulat ca o continuare firească a sprijinului pe care Fundația îl oferă prin cele trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, în care părinții/aparținătorii copiilor pot locui în timp ce aceștia sunt internați în spital.

„Investițiile în Spitalul Filantropia sunt la ordinea zilei, dar aceste 25 de paturi ne erau foarte necesare. Această sponsorizare vine să completeze o necesitate reală, iar, cu această ocazie, reușim să schimbăm jumătate dintre paturile din secția de Pediatrie”, a afirmat Dr. Radu Liviu Ionuț, Managerul Spitalului Filantropia din Craiova.

„Am inițiat această campanie de strângere de fonduri în 2023 pentru că una dintre problemele majore identificate alături de managementul spitalelor a fost lipsa paturilor ATI și a celor pentru aparținători, ceea ce afectează odihna părinților și optimismul pe care îl pot oferi copiilor. Anii de experiență în România, dar și studiile realizate de Fundație la nivel global, arată că atunci când familia este aproape, procesul de vindecare al copiilor este mai rapid. Atunci când copiii sunt internați de-a lungul unor intervale mari de timp, părinții dorm chinuiți în paturi care nu sunt pe măsura lor. Aceste paturi noi, care sunt disponibile în multe țări europene, sunt foarte confortabile atât pentru copii, cât și pentru părinți și vin în completarea serviciilor pe care le oferim prin intermediul celor trei Case Ronald McDonald”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

„Orice bun care este donat spitalelor este un câștig pentru că implicarea societății civile în actul medical și în partea administrativă va atrage acțiuni asemănătoare. Este foarte greu până când cineva face primul pas, dar apoi și alți reprezentanți ai societății civile se vor orienta către Craiova. Fundația pentru Copii Ronald McDonald a donat 25 de paturi, Primăria a cumpărat alte 25 de paturi, iar astfel secția de Pediatrie a Spitalului Filantropia s-a reînnoit complet”, a spus Lucian Dindirică, Viceprimar al Municipiului Craiova.

„Am primit acest ajutor cu mare bucurie. Avem nevoie de astfel de bunuri pentru că un spital este o mică industrie de consum având în vedere că oferim servicii medicale, dar care implică foarte multe echipamente, materiale sanitare, medicamente. Orice donație este o gură de oxigen”, a afirmat Dr. Lorena Dijmărescu, Director Medical Spitalul Filantropia din Craiova.

„Aceste paturi au fost foarte bine primite în special de către părinți. Copiii au nevoie de supraveghere, iar aceste paturi care dau posibilitatea mamei să fie alături de copil, sunt dotate inclusiv cu stative pentru perfuzii care au apărători. Acest lucru este foarte importat pentru că una dintre problemele noastre era siguranța copiilor, iar aceste paturi oferă siguranța pe care ne-o doream”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ligia Stănescu, Sef Secție Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a oferit în cei 26 de ani în România mai mult de 110.000 de nopți de cazare pentru peste 23.000 de părinți

De 26 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald oferă sprijin familiilor din România care au copiii spitalizați. Eforturile Fundației s-au îndreptat către îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți și către bunăstarea familiilor acestora, prin construirea celor trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, aflate în curtea spitalelor de pediatrie, donarea de echipamente medicale spitalelor și secțiilor de pediatrie și susținerea accesului copiilor la servicii medicale mai bune.

Până în prezent, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a oferit mai mult de 110.000 de nopți de cazare pentru peste 23.000 de părinți, care au putut sta alături de copiii lor pe toată perioada spitalizării, valoarea implicării în comunitate depășind 10 milioane de euro.

——-

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Prezentă de 26 de ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald are misiunea de a crea, implementa și susține programe care contribuie la îmbunătățirea sănătății și creșterea bunăstării copiilor și a familiilor acestora. Casele Ronald McDonald sunt principalul proiect al Fundației. Pe plan local, există trei “case departe de casă” care oferă sprijin pentru părinții ai căror copii beneficiază de tratamente pe perioade îndelungate de timp în spitalele de pediatrie din București, Timișoara și Iași.

De asemenea, Fundația sprijină spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara prin dotări cu aparatură performantă de diagnoză și tratament, lucrări de infrastructură pentru extinderea sau modernizarea secțiilor de pediatrie și susținerea cu materialele, echipamentele și consumabilele necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții. Mai multe detalii despre activitatea Fundației pentru Copii Ronald McDonald România, dar și modalități de implicare pot fi găsite pe site-ul www.rmhc.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.