Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salv’amoroșii ”Planifică Neprevăzutul!” iau cu asalt stațiunile Vama Veche și Costinești!

0

Vacanțele de vară petrecute pe litoral sunt prilej de mare distracție pentru tineri. Însă, de foarte multe ori, luați de val, tinerii uită de contracepție sau întâmpină diverse accidente prin care se supun riscului apariției unei sarcini nedorite. Pentru a veni în ajutorul celor care s-au lovit de o problemă pe litoral, Salv’amoroșii au luat cu asalt la finalul săptămâni trecute (23-24 august) stațiunile Costinești și Vama Veche. De asemenea, ei vor fi prezenți la mare și în perioada 30-31 august.

Salv’amoroșii, voluntari ai Societății de Educație Contraceptive și Sexuale (SECS) și ai campaniei Planifică Neprevăzutul, și-au propus să vină în ajutorul celor care au accidente pe uscat, contrar salvamarilor, care intervin în caz de accident în apă. Prin accident pe uscat, Salv’amoroșii ”Planifică Neprevăzutul!” înțeleg pișcat de țânțar, insolație, mahmureală, contact sexual neprotejat etc.

ghid de supravietuire-03

Salv’amoroșii sunt ușor de recunoscut: sunt tineri, frumoși, cu costume portocalii și sunt bine informați în ceea ce privește contracepția de urgență și alte soluții de urgență pe care trebuie să le avem în vedere în caz de accident pe uscat.

Contracepția de urgență este singura metodă care, utilizată în maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini. Eficiența metodei este de 95% dacă este administrată în primele 24 de ore de la „accident” și scade la 85% la 24-48 de ore și la 58%, în intervalul  49-72 de ore.  Pastila de a doua zi se administrează după un contact sexual neprotejat (când nu s-a utilizat în mod conștient o metodă contraceptivă) sau în următoarele cazuri de „accident”: pilula anticoncepțională nu a fost administrate corect (a fost uitată/pierdută) sau prezervativul a alunecat sau s-a rupt în timpul contactului sexual.

Lansată în octombrie 2013, „Planifică Neprevăzutul!” este o campanie de informare și educare a publicului în ceea ce privește contracepția, lansată de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală. Pe www.planificaneprevazutul.ro, vizitatorii pot intra în direct cu medicul specialist prin intermediul webinariilor desfășurate de două ori pe lună. De asemenea, oricine poate adresa întrebări la doctorul@planificaneprevazutul.ro, iar specialiștii Planifică Neprevăzutul! răspund fiecărui e-mail în parte.

ghid de supravietuire-02 ghid de supravietuire-04 ghid de supravietuire-05

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.