S-a tras cortina peste ”Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării”

0

Pompierul Zahăr Ars și-a încheiat turneul din 2015 din județul Constanța

Pompierul Zahăr Ars împreună cu echipa sa formată din Regina Zurluzi, Dragonul paznic, Doctorul Băndăjescu și fiorosul Balaur Dințosul și-au încheiat reprezentațiile de anul acesta, din cadrul turneului “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării ”.

Proiectul din 2015, la fel ca anul trecut, a fost desfășurat cu suportul financiar al OMV Petrom și cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

DSC_0120
Personajele au promovat prin aventurile lor, așa cum o fac începând cu anul 2013, comportamente corecte de păstrare a igienei personale, dând ocazia copiilor să se implice direct în stabilirea câștigătorului luptei dintre Zahăr Ars și Dințosul, arătând Balaurului că știu ce să facă pentru a se proteja de microbi.
Piesa de teatru de păpuși, gândită și pusă în scenă de către echipa de voluntari a Fundației Baylor Marea Neagră, a fost prezentată în 2015 în fața a 1200 de copii din 12 grădinițe din județul Constanța. Pe perioada verii alți 1200 de copii și tineri de la parcul de distracții Aqua Magic și din două centre aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au participat la aventurile Pompierului Zahăr Ars.
Copiii din grădinițe au primit în dar pachete cu produse de igienă personală pentru a pune în aplicare ce au învățat de la Pompier. Grădinițele participante au primit înregistrarea video a piesei de teatru de păpuși pentru a o putea folosi în cadrul altor activități pe aceeași temă.

În vederea evaluarii impactului proiectului și pentru a încheia într-un mod festiv activitățile a fost organizat și un concurs pe 15 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini. Au răspuns invitației de a realiza un poster inspirat din piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul Mării” 7 grupe de copii din 5 grădinițe.

Câștigătorii au fost aleși de către echipa de voluntari care a desfășurat proiectul iar premiile au constant în puzzle-uri cu Pompierul Zahăr Ars și Regina Zurluzi, jocuri educative și produse de igienă pentru toți copiii participanți.

”Ce să vă spun despre Pompierul Zahăr Ars…Mă bucur că m-am putut implica într-un proiect în care scenariul a fost scris de voluntari, printre ei fiind și eu, și în care am putut să transformăm mesajul Fundației Baylor Marea Neagră, de prevenire a transmiterii bolilor infecțioase, într-unul potrivit pentru copiii de grădiniță. Practic, prin intermediul personajelor le-am comunicat ce ar trebui să știe pentru a avea obiceiuri corecte de păstrare a igienei personale. Cel mai mult mi-a plăcut când am ajuns în fața copiilor. Zâmbetul lor, entuziasmul cu care au sărit să îl ajute pe Pompier în lupta lui cu Dințosul, bucuria cu care au făcut cunoștință la finalul piesei cu păpușile, toate aceste lucruri au fost pentru mine cele mai frumoase aplauze.”- Paul Dorobăț, voluntar Baylor

Fundația Baylor Marea Neagră este singurul reprezentant al rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelenţă, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială şi serviciile primare de cardiologie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.