Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Giving Tuesday (marțea dăruirii): al doilea an consecutiv la Timișoara

0

Deviza care reunește companiile timișorene anul acesta este lupta împotriva fibrozei chistice

Mișcarea internațională Giving Tuesday este celebrată și în acest an în România la inițiativa companiei timișorene 123ContactForm, care a organizat și ediția inaugurală din 2013. Anul acesta, împreună cu Cozmoslabs și Net Interaction, 123ContactForm sponsorizează achiziția de echipamente medicale în sprijinul Asociației Naționale Române de Mucoviscidoză (Fibroză Chistică), sub egida Giving Tuesday.

aparat_testul_sudoriiPentru a marca pentru a doua oară în România mișcarea internațională Giving Tuesday, marți, 2 decembrie 2014, un grup de firme timișorene donează Asociației Naționale Române de Mucoviscidoză, care activează pe lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, suma necesară pentru achiziționarea unui aparat profesional pentru testul sudorii, Nanoduct 1030_Wescor. Aparatul în valoare de 5500 euro este esențial în diagnosticarea precoce a fibrozei chistice. Beneficiarii sunt în primul rând cele câteva zeci de copii timișeni aflați în evidențele Asociației, dar și alți potențiali purtători ai acestei maladii genetice din județele învecinate.

„Asociația Națională Română de Mucoviscidoză (fibroză chistică) mulțumește în numele copiilor cu această teribilă maladie și a familiilor acestora, pentru sprijinul în obținerea unui aparat nou pentru diagnosticul bolii. Mucoviscidoza sau fibroza chistică este o boală rară, dar cei care, cu demnitate, o poartă au nevoi dintre cele mai mari. Și acestea încep cu un diagnostic precoce, pentru care este nevoie de aparate performante. Un diagnostic precoce reprezintă o verigă importantă, decisivă,  în asigurarea  calității vieții acestor bolnavi”, a declarat prof. dr. Liviu Laurențiu Pop, președinte ANRMv.

Campania își propune să prelungească speranța de viață a copiilor suspecți de fibroză chistică, și totodată să conștientizeze comunitatea locală cu privire la importanța contribuțiilor caritabile și a voluntariatului. După un start de succes în România în 2013, și anul acesta o zi obișnuită de marți devine o zi specială, în care copiii suferinzi și cadrele medicale care îi sprijină vor face un pas înainte prin caritate. Prin această acțiune se dorește ca pe viitor întreaga societate românească să îmbrățișeze această inițiativă care să reunească organizații nonprofit, instituții de stat, companii și persoane fizice într-un demers unitar de a face bine.

„Când am auzit despre mișcarea Giving Tuesday din Statele Unite, ni s-a părut o idee extraordinară care ar merita împărtășită și de societatea din România. Este o ocazie ca fiecare dintre noi să-și ia timp pentru a se gândi la ceilalți. Credem într-o lume mai bună pe care ne-o putem construi singuri, de aceea vă invităm să vă alăturați Giving Tuesday!”, spune Florin Cornianu, CEO și co-fondator al 123ContactForm.

Giving Tuesday:

Giving Tuesday este o mișcare globală pentru instaurarea unei zile a dăruirii și a facerii de bine, ca replică la celebrele Black Friday și Cyber Monday. Ideea este simplă: mobilizarea comunităților, a mediului de afaceri și a organizațiilor nonprofit într-un demers unitar spre ajutorarea celor în nevoi. Printre cei mai importanți susținători ai mișcării se numără Organizația Națiunilor Unite (UN Foundation), Bill și Melinda Gates, Facebook și mulți alții. Giving Tuesday a debutat în România în 2013, când 123ContactForm împreună cu Salvați Copiii au dăruit ajutoare materiale copiilor cu dificultăți familiale aflate în grija centrelor Educațional și Creștem Împreună.

Site web: http://www.givingtuesday.org/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.