Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanța: Sesiuni de informare pentru viitoarele cadre medicale

0

Educația pentru sănătate în rândul tinerilor și mai ales în rândul celor care vor deveni cadre medicale reprezintă o preocupare continuă a echipei Fundației Baylor Marea Neagră, mai ales în contextul actual în care ne confruntăm cu o creștere accentuată a incidenței bolilor infecțioase și în special a infecțiilor cu virusurile hepatitice B și C.

De la începutul anului și până în prezent peste 200 de elevi ai școlilor postliceale din Constanța au asistat la sesiunile de informare organizate de lectorii Centrului de Excelență Baylor.

Participanții au fost foarte interesați de modalitățile de transmitere a virusurilor hepatitice, dar și de măsurile pe care le pot lua pentru a putea evita infectarea. Ei au aflat că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție la locul de muncă sunt esențiale, orice abatere de la acestea putând duce la contractarea unei infecții. De asemenea s-a pus un accent deosebit pe utilizarea vaccinului împotriva virusului hepatitic B, având în vedere că, deși acesta face parte din calendarul de vaccinări obligatorii, în ultima vreme a crescut numărul persoanelor care refuză să se imunizeze și să-și imunizeze și bebelușii.

Echipa Baylor, prezentă la întâlnirile cu studenții, a pus accentul pe importanța informării, a testării, vaccinării și respectării procedurilor de sterilizare. Viitorii asitenți medicali au avut posibilitatea să opteze pentru verificarea statusului în privința celor trei boli infecțioase, testându-se în laboratorul mobil deplasat special pentru ei în incinta școlilor, după finalizarea sesiunii de informare. ”Consilierea și testarea desfășurată la cererea unor instituții, nu încalcă dreptul la alegere în privința verificării stării de sănătate și se desfășoară într-un cadru care asigură confidențialitatea, numai după oferirea consimțământului scris din partea solicitantului. De asemenea, rezultatele sunt oferite personal și exclusiv solicitantului testării, conducerea instituției neavând acces la acestea sau la alte informații ale studenților (sau angajaților, în alte cazuri), care sunt comunicate psihologului în timpul discuției pre sau post testare”, a declarat Mihaela Bogdan, coordonatorul programului de testare

Sesiunile de informare derulate de Baylor vor continua și în următoarea perioadă. Ele sunt parte integrantă ale campaniei de prevenire a bolilor infecțioase desfășurată la nivelul comunității, în cadrul programului care include consilierea și testare, dar și servicii de îngrijire pe termen lung pentru pacienții cu diagnostic de boală cronică – hepatită de tip B sau C.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.