Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONSTANȚA: Eveniment despre prim-ajutor, 14-15 mai 2016

0

ASOCIATIA STUDENTILOR MEDICILOR VOLUNTARI-SIMULARI PRIM AJUTOR IN CADRUL UNUI EVENIMENT AUTOMOBILISTIC

„În weekend-ul 14-15 mai, Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari va fi partener al concursului Motul Motorsport Event, susținut de Seaside Roads în parcarea Maritimo Shopping Centre, unde va oferi asistență medicală. Cursele automobilistice vor fi supravegheate cu atenție de către echipa de prim ajutor ASMV, care va fi pregătită în orice moment să intervenă din punct de vedere medical.

12227068_738782826253831_3199938802170037065_n

De asemenea, la corturile amplasate în cadrul parcării vor avea loc ateliere, unde orice persoană interesată poate să cunoască mai multe din tainele medicale, precum și să încerce să execute manevre de prim ajutor, alături de voluntarii ASMV, care îi vor ajuta să deprindă corect modurile de lucru. Pe parcursul evenimentului veți putea vizualiza, cât și încerca, diverse tehnici de prim ajutor: evaluarea primară, Basic Life Suport, dezobstrucția căilor aeriene, imobilizarea luxațiilor și fracturilor, dezinfectarea și pansamentul plăgilor și arsurilor, hemostaza în cazul hemoragiilor, protecția manuală de coloană cervicală, management-ul politraumatizatului etc.

Întrucât lumea contemporană își desfășoară majoritatea activităților și deplasărilor cu ajutorul automobilelor, au loc din ce în ce mai multe accidente rutiere. Chiar dacă ideal ar fi ca fiecare individ să fie prudent și atent la volan, de multe ori inconștiența, atât a șoferilor, cât și a pietonilor, provoaca rănirea sau, în cazurile cele mai grave, decesul.

Astfel, echipa de prim ajutor ASMV va realiza și o simulare de acordare a primului ajutor în cazul unui accident rutier, pentru a evidenția necesitatea și importanța majoră cunoașterii noțiunilor de prim ajutor aplicabile în aceste cazuri. De asemenea, va avea loc si o simulare de interventie medicala in cazul unei altercatii intre spectatorii concursului de curse auto. Ne dorim să informăm și să educăm cât mai multe persoane, în special tineri, cu privire la aplicarea corectă a manevrelor de prim ajutor pâna la sosirea echipajelor medicale.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Asociatia Studentilor si Medicilor Voluntari este o organizatie non-profit infiintata in 2007, la initiativa unor tineri medici si studenti care si-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ, care sa promoveze sanatatea printre tineri si sa ajute la perfectionarea in domeniul sanatatii si pregatirii studentilor la medicina. ASMV se adreseaza atat studentilor si cadrelor medicale, incercand sa faciliteze
acumularea de cunostinte si experienta, cat si tinerilor din afara ariei medicale, prin campanii de informare si preventie. Alaturi de proiectele ce vizeaza sanatatea publica, ASMV sprijina actiunile de protectie a mediului si acorda suport moral si material celor in suferinta.

ASMV promoveaza competenta si performanta. Prin actiunile organizate, ASMV doreste sa creasca calitatea educatiei medicale romanesti!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.