Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONSTANȚA: Cum “arată” sângele tău? Campanie de testare pentru HIV și hepatite

0

Campania Cum “aratăsângele tău? din nou la Maritimo.

Fundația Baylor Marea Neagră reia campania de testare pentru HIV și hepatite Cum “arată” sângele tău?

Astfel, în perioada 9 februarie-6 aprilie, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 14.00-18.00 orice constănțean care merge la Complexul Comercial Maritimo Shopping Center va putea să se adreseze echipei Baylor. Campania dă posibilitatea celor netestați de cel puțin șase luni să își cunoască starea de sănătate prin efectuarea unor teste gratuite pentru depistarea infecției cu HIV sau a infecției hepatitice de tip B sau C.

Campania a ajuns la cel de al treilea an de desfășurare și este motivată de dorința echipei Baylor de a aduce la cunoștința publicului existența serviciului de testare.

Vrem să învățăm oamenii din comunitate să își facă un obicei din a-și efectua testele pentru boli infecțioase. Îi învățăm cum să recunoască situațiile cu risc de infectare și măsurile de precauție obișnuite. De aceea, echipa Baylor nu doar testează, ci și consiliază” – a declarat Mihaela Bogdan, directorul programului de testare. Rezultatele testelor sunt confidențiale și se dau în aproximativ 30 de minute de la recoltarea probei.

De peste șapte ani, Baylor oferă acest serviciu de testare în Dobrogea, iar anul acesta programul se va desfășura susținut la Centrul de Excelență Clinică HIV din Strada Prelungirea Liliacului, nr.10 Constanța, la cabinetul 243 de la parterul Policlinicii 1 Constanța, precum și în cabinetul de testare din cadrul Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Tulcea.

“Trimitem echipa de testare la Maritimo, tocmai pentru a crește accesul celor care sunt foarte ocupați și nu pot ajunge la cabinetele fixe de testare. Cei interesați vor găsi echipa noastră în cabinetul medical de lângă biroul de informații de la intrarea în supermarket” – a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv.

Echipa de testare va fi  însoțită și de voluntari ai Baylor care vor aduce la cunoștința celor interesați proiectele și campaniile fundației, popularizate și pe www.baylor.ro .

m_campanie_baylor_70x100

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.