Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Pentru Bunici Singuri” @ Timișoara

0

The Care Hub intermediază servicii de îngrijire la domiciliu de încredere, la timp și sigure, în Timișoara.

Campania „Pentru Bunici Singuri” apelează la generozitatea comunității pentru a ajuta bătrânii singuri și cu pensii mici din Timișoara să primească îngrijire.

Bunicii sunt motivul pentru care mult timp am crezut că basmele sunt reale. Datorită lor credem în magia Crăciunului și ne amintim cu drag de primul săniuș. Acum e rândul nostru să-i răsplătim. The Care Hub propune o campanie în Timișoara, prin care oricine poate aduce puțin bine bunicilor singuri care nu au pe nimeni aproape.

În România sunt peste 200.000 de bătrâni, cu pensii mici, care nu sunt ajutați de familii. Poate nu mai au familie, poate copiii și nepoții i-au uitat. 200.000 de bunici singuri. Campania „Pentru Bunici Singuri” a început din credința că fiecare dintre noi are un bătrân în familia lui, căruia îi este recunoscător pentru rolul pe care l-a avut în viața sa și că am putea, împreună, îndrepta recunoștința către bătrânii singuri din Timișoara, plătind pentru aceștia câteva ore de îngrijire.”, declară Monica Moldovan, fondatoarea The Care Hub.

Oricine se poate implica în campanie, plătind o oră de îngrijire sau mai multe pentru bunicii singuri din Timișoara, recomandând astfel de persoane care au nevoie de sprijin sau ajutându-ne să transmitem mesajul cât mai multor oameni.

Am început să luăm legătura cu organizații, instituții și biserici din Timișoara care știu bătrâni bătrâni fără ajutor din partea familiei sau a rudelor, pentru a identifica vârstnici care au nevoie de servicii de îngrijire la domiciliu, dar contăm și pe recomandările venite din comunitate.”, declară Despina Ungureanu, coordonatoarea departamentului care se ocupă de comunitatea de parteneri ai firmei.

Această campanie se va desfășura atâta vreme cât vor fi oameni generoși care aleg să se implice plătind în avans servicii de care vor beneficia apoi bunici singuri. Plata minimă este de 30 de lei, sumă care acoperă o oră de servicii de îngrijire la domiciliu (curățenie, cumpărături și plăți, însoțire în oraș, igienă personală, ajutor la hrănire), servicii oferite cu drag de către partenerii The Care Hub. Pentru mai multe detalii legate de campania ”Pentru Bunici Singuri”, vă invităm să accesați adresa de internet www.thecarehub.ro/bunici-singuri/

The Care Hub își dorește să ajute în special oamenii în vârstă să se bucure de o bătrânețe demnă deoarece crede cu tărie în grija autentică și în dreptul fiecărui om la o viață demnă, în siguranța locuinței pe care o numește„acasă”.

The Care Hub a fost înființat în aprilie 2017 și din ianuarie 2019 a lansat serviciile în Timișoara. Colaborează cu oameni recent pensionați sau care doresc să își folosească timpul liber pentru a îngriji alți oameni. În 2019, cei 20 parteneri The Care Hub au efectuat 700 de ore de îngrijire, evaluate de clienți cu 4.8* din 5.0*.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.