Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Intervenții ginecologice gratuite” revine la Constanța

0

Dupa campania din anul 2011, cand sute de femei au fost tratate chirurgical in cadrul unui proiect social de amploare,

Anul acesta, initiativa “Operatii ginecologice gratuite” revine la Constanta

Toate femeile care au probleme din sfera ginecologică vor avea posibilitatea să se trateze gratuit in sistemul privat de sanatate; intervenţiile chirurgicale se vor realiza in Spitalul Privat Isis, pacientele urmand să plătească doar contravaloarea zilelor de spitalizare (in functie de motivul operatiei si durata recuperarii postoperatorii).

operatie

Echipa de medici a unităţii private este pregatita sa intervina in cel mai scurt timp. Femeile care au fost diagnosticate sau au suspiciunea unei afectiuni ginecologice, in baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, se pot prezenta pentru o consultatie de specialitate la oricare din medicii Spitalului Privat Isis prin simpla prezentare in regim de garda sau printr-o programare in prealabil. Dacă există indicaţia de operaţie, medicul specialist poate decide internarea pacientei iar costurile tuturor investigaţiilor pregătitoare intervenţiei vor fi suportate integral de spital.

CARE SUNT INVESTIGATIILE PREOPERATORII

• Analize de sange: HLG, INR, VSH, PCR, APTT, Timp Quick, APTT, Fibrinogen, TGO, TGP, Uree, Creatinina, Grup, Rh.
• Radiografie pulmonar si/sau consultatie cardiologica si EKG.
• Consult preanestezic

DOCUMENTE NECESARE LA INTERNARE

Pacienta se va prezenta in receptia Spitalului Privat ISIS cu:
• adeverinta de la locul de munca sau de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau talonul de pensie
• dovada platii asigurarii de sanatate
• cardul de sanatate
• cartea de identitate

CE SE OPEREAZĂ

Potrivit medicilor “Isis”, cele mai frecvente patologii cu care pacientele s-au prezentat in cadrul primei etape a campaniei au fost chisturile ovariene, fibroamele uterine, incontinenţa urinară, dar şi diverse afecţiuni ale colului uterin. Doctorii spun că printre cele mai dificile cazuri pe care le-au tratat chirurgical s-a numărat o tânăra de 17 ani, diagnosticată cu un chist ovarian de mari dimensiuni. “A fost un chist foarte mare, de circa 15 cm. Pacienta a fost operată cu succes şi s-a reintegrat in societate cateva zile mai tarziu”, a declarat dr. Mohamed Zaher. În mod normal, potrivit literaturii de specialitate, un chist este operabil dacă nu răspunde la tratament, şi măsoară peste cinci cm. Recuperarea tuturor pacientelor a fost de scurtă durată, în cazul lor fiind necesare trei zile de internare, în medie.

CONDITIILE PE CARE TREBUIE SA LE INTRUNEASCA PACIENTELE PENTRU A BENEFICIA DE GRATUITATE

În mod obişnuit, costul unei intervenţii chirurgicale in Spitalul Privat Isis este de 1.000 de euro, dar pacientele vor plăti doar costurile aferente spitalizarii – criteriu conditii hoteliere. Costul unei zile de internare este de 300 lei. Pacientele vor fi supravegheate permanent de un cadru medical şi vor primi o alimentaţie personalizată, stabilită de un medic nutriţionist.
CUM SE FACE PROGRAMAREA

Pacientele trebuie să se prezinte cu dosarul medical (investigaţiile şi analizele medicale efectuate anterior) si restul documentelor personale. Spitalul Privat Isis Constanţa este situat pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 102, iar telefoanele de contact sunt 0341/463.344 sau 07 ISIS ISIS (07 4747 4747), email: office@isis-med.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.