Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Animal Society reia sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună din Agigea

0

București, 3 august 2020: Asociația Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Comunei Agigea, va desfășura, în perioada 3-21 august 2020, o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Agigea. Persoanele interesate pot suna pentru programări și informații suplimentare la numărul 0730 583 510 de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.

Animal Society a desfășurat și în anii trecuți campanii similare în comuna Agigea, beneficiind de întregul sprijin al autorităților locale în acest sens, dar, pentru gestionarea eficientă a populației de câini, responsabilizarea și implicarea cetățenilor sunt cruciale. Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, dar această obligație este încălcată de mulți deținători de câini din România, în ciuda amenzilor mari prevăzute de lege.

La această problemă se adaugă cea a abandonului, ceea ce face ca numărul de animale fără stăpân să se mențină ridicat. În plus, numărul de câini adoptați din adăposturi sau direct de pe stradă este extrem de mic. Astfel, pentru a avea un impact semnificativ și de durată, sterilizările în masă ar trebui asociate cu acțiuni de conștientizare, acest lucru fiind recomandat și de Organizația Mondială a Sănătății.

O mare parte din câinii nedoriți de pe străzi sunt rezultatul nerespectării legii de către deținătorii de câini. Mulți dintre aceștia nu își sterilizează animalele, le lasă să umble libere sau chiar le abandonează. Animal Society organizează în mod regulat campanii de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună de care pot profita toți cei care vor să respecte legea, animalele și comunitățile din care fac parte.” spune președinta asociației Animal Society, Anca Tomescu.

Cetățenii din comuna Agigea își vor putea steriliza gratuit animalele de companie pe parcursul celor trei săptămâni cât va dura campania Animal Society desfășurată în această localitate. Reamintim că sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie în România și că legea prevede amenzi între 5.000-10.000 de lei pentru cei care încalcă această obligație.

Persoană de contact: Anca Tomescu – Președinte Animal Society; tel: +40 722 322 417; email: anca.tomescu@animal-society.org

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă, asociația derulează și activități de terapie asistată de animale în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați, cu ajutorul unor câini de rasă comună salvați și dresați în acest scop de echipa asociației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.