Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society demarează o campanie de sterilizare gratuită a câinilor din comuna 23 August

0

București, 7 septembrie 2020: Asociația Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Comunei 23 August, va derula, în perioada 7-18 septembrie 2020, o nouă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună din 23 August. Sterilizările vor avea loc pe str. George Călinescu nr. 2 și se vor desfășura pe bază de programări. Deținătorii de câini pot suna, în acest sens, la numărul 0730 583 510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.

Gestionarea populației de câini nu poate fi realizată eficient decât printr-un efort comun al tuturor părților implicate, aspect evidențiat și de către Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society. Aceasta a declarat: „Autoritățile locale ne-au susținut pe deplin în organizarea acestei campanii de sterilizare, și nu putem decât să sperăm că interesul cetățenilor va fi unul pe măsură, mai ales că sterilizările vor fi gratuite. Îndemnăm deținătorii de câini de rasă comună să își sterilizeze animalele, așa cum prevede legea, și să facă această campanie cunoscută cât mai multor persoane.

Membrii departamentului „Sterilizează și salvează” din cadrul asociației Animal Society au fost foarte activi în vara acestui an, campania din comuna 23 August venind după alte campanii ample de sterilizare, desfășurate în Galați, Eforie și Agigea. Mai mult, patru dintre membrii echipei, Anca Tomescu, Gabriel Ignat, Cristina Bîjnea și Aurel Iancu, au participat la o misiune de salvare în Beirut. Aceasta a fost organizată de Four Paws și a avut drept scop salvarea animalelor afectate de exploziile devastatoare de la începutul lunii august.

Animal Society va continua să vină în sprijinul comunităților și mizează pe implicarea cetățenilor în scopul promovării bunăstării animalelor. Reamintim că sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Încălcarea acestei obligații atrage după sine o amendă între 5.000-10.000 de lei.

Persoană de contact: Anca Tomescu – Președinte Animal Society; tel: +40 722 322 417; email: anca.tomescu@animal-society.org

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă, asociația derulează și activități de terapie asistată de animale în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați, cu ajutorul unor câini de rasă comună salvați și dresați de echipa asociației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.